• Головна
  • Новини
  • На Львівщині висадились американські «Клекотливі орли»

02.05.2019, 11:57

На Львівщині висадились американські «Клекотливі орли»

Сьогодні, 2 травня У Міжнародному центрі миро творчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась церемонія передачі повноважень між двома підрозділами американської складової місії JMTG-U.

Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України.

На заміну військовослужбовцям 278 бронекавалерійського полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині із літа 2018 року, до України прибули понад 130 військових 2 бригадної тактичної групи «Страйк» 101-ої повітряно-десантної (десантно-штурмової) дивізії армії США. Термін ротації на території України для американських військових складатиме 9 місяців. 

Новоприбулі представники армії США продовжать допомагати у тренуванні підрозділів Збройних Сил України за стандартами підготовки армій країн НАТО. Ця військово-тренувальна місія відома, як Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна (JMTG-U). Діяльність якої започаткована у 2015 році.

Метою місії є сприяння внутрішньому оборонному потенціалу України та тренуванню ротаційних підрозділів в Україні. Крім того, американські військовослужбовці продовжать навчання українських військових інструкторів. Які у найближчому майбутньому мають повністю опанувати функції навчання особового складу на рівні батальйону.

"Більшість військовослужбовців, які будуть відряджені в Україну є лідерами, мають багаторічний досвід та спроможні надати гідне навчання, – говорить підполковник Роберт Трейсі, командир 1-го батальйону 502-го піхотного полку 101-ої повітряно-десантної дивізії армії США та командир оперативної групи «Карантан». – Я сподіваюсь, що це послужить прекрасною можливістю обміну досвідом, отриманим від наших власних центрів бойової підготовки, і допомогти нашим партнерам ступити на стежку до успіху, оскільки вони готуються взяти на себе керівництво в наступному році".

Довідка.

101 повітряно-десантна дивізія армії США сформована у серпні 1942 року і брала участь у операції союзних сил із висадки в Нормандії в червні 1944 року. Десантники дивізії брали участь у облозі Бастоні (Бельгія), Арденнській операції в грудні 1944 року та Голландській повітряно-десантній операції. Оперативна група «Карантан» названа на честь шестиденної битви за французьке місто Карантан під час Нормандської операції.

Особовий склад 101 повітряно-десантної дивізії брали участь у бойових діях у В'єтнамі, Африці, Іраку та Афганістані.

Емблемою дивізії є «Клекотливий орел».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: