• Головна
  • Новини
  • На Львівщини судитимуть трьох місцевих та одного жителя сусідньої області - підробка сертифікатів

20.01.2022, 12:18

На Львівщини судитимуть трьох місцевих та одного жителя сусідньої області - підробка сертифікатів

Від початку року слідчі та дізнавачі поліції Львівщини відкрили 44 кримінальні провадження за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних свідоцтва про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів.

Про це повідомили в поліції. 

Як встановили дізнавачі відділу поліції №1 Яворівського районного відділу поліції,  троє мешканців Самбірського району віком 24, 53 та 54 роки, перетинаючи пункт пропуску «Шегині-Медика» на в’їзд  в Україну з Республіки Польща, пред’явили завідомо підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19.

Усім трьом повідомлено про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого  ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.  Досудові розслідування завершені, 18 січня обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Також підроблене свідоцтво про вакцинацію виявлено на цьому пункті пропуску у 41-річного мешканця Хмельницької області. Дізнавачі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до двох років. Досудове розслідування триває.

Крім того, 19 січня слідчі відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції №1  повідомили про підозру 35-річному мешканцю Івано-Франківської області у вчиненні кримінальних правопорушень,   передбачених ч.5 ст. 27 - ч.3 ст.358 та ч.4 ст.358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до п'яти років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляду суду.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини відкрили 35 кримінальних проваджень за фактами використання підроблених ковід-сертифікатів,  у 22 випадках обвинувальні акти скеровані  на розгляд суду.

Крім того, слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів відкрили 9 кримінальних проваджень, з них 7 - за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, вчинені повторно чи за попередньою змовою осіб) Кримінального кодексу України, 1  - за ст. 369  (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, 1 -  за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. У 2 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Правоохоронці застерігають: не купуйте, не підробляйте та не використовуйте сертифікати про вакцинацію проти коронавірусної хвороби – за це передбачена кримінальна відповідальність!

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: