• Головна
  • Новини
  • На Львівщині не ідентифіковано 900 тисяч земельних ділянок

20.07.2021, 17:03

На Львівщині не ідентифіковано 900 тисяч земельних ділянок

Лише у третині записів Держгеокадастру вказано індивідуальні податкові номери власників.

Державна податкова служба у Львівській області не може нараховувати плату за землю, оскільки  понад 70% записів у Держгеокадастрі – неідентифіковані. Про це повідомиляє "Еспресо.Захід" із посиланням на інформацію отриману від заступниці голови ГУ ДПС у Львівській області Галини Романишин. 

"Підставою для нарахування плати за землю є дані Держегокадастру. Ми отримали масив даних – понад мільйон двісті записів. Але вони ідентифіковані лише на 30%. Інформація про решту – без індивідуальних податкових номерів. Тобто кадастровий номер є, але кому вона належить, ми не можемо визначити, – каже Галина Романишин. – Є угода про співпрацю між Держгеокадастром і Державною податковою службою. У Львівській області треба ідентифікувати понад 900 тисяч записів. Гадаю, на це піде щонайменше пів року".

За словами Галини Романишин, на Львівщині є багато невитребуваних паїв. 1995 року, коли відбувалася приватизація земель, селяни отримували сертифікати. Багато хто думав, що цього документа достатньо, однак право власності на пай треба було оформляти додатково.

"Змінилися покоління, правонаступники не отримали права власності, і великий відсоток паїв залишається невитребуваними. Тобто невиділеним в натурі, на них немає документів. Великі агрохолдинги використовують цю землю, обробляють, але податків не сплачують. Бо для того, аби утримувати податок, має бути ідентифікована особа", – пояснила Галина Романишин. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: