06.10.2020, 08:39

На Львівщині на шахті «Надія» надзвичайна ситуація

На шахті «Надія» 5 жовтня відключили електроенергію. Світла немає ні на поверхні, ні під землею. Усе через те, що шахта заборгувала «Львівобленерго» близько 12 мільйонів гривень.

Про це пише Суспільне.

Підприємство не платило за електроенергію від березня. Як розповів голова профспілки шахти «Надія» Руслан Віхоть, усе через складну фінансову ситуацію на підприємстві.

«Повністю відключили напругу. Не качається вода, не провітрюється виробка. Це можуть бути складні наслідки для підприємства, і для людей, що там працюють, 600 людей може втратити роботу», — розповів голова профспілки шахти «Надія» Руслан Віхоть.

За словами Руслана Віхотя, вони надіслали листи до президента та голови Львівської ОДА, аби ті втрутилися у ситуацію.

Окрім того, працівникам шахти досі не виплатили борги із заробітної плати. Їм не платили зарплату від березня. Зараз це питання, за словами Руслана Віхотя, на розгляді у Кабінеті Міністрів.

У ФБ на сторінці Шахтарі Червонограда повідомлено: "повне відключення копальні від електропостачання неминуче призведе до загазування та затоплення гірничих виробок, втрати основних шахтних фондів та іншого державного майна, непередбачуваних екологічних наслідків у регіоні, до повної зупинки шахти, роботу якої вже не вдасться відновити".

Також наголошено, що "донедавна ще успішне підприємство, єдине в Україні, яке працювало 20 років без державних дотацій, доведено до ручки".

  • 48 шахтарів шахти "Надія" 28 серпня не піднялися на поверхню. Вони вимагали, аби їм виплатили заборгованість із березня до серпня.
  • 30 серпня трьом гірникам шахти "Надія", які протестували під землею, стало погано. Підтримати чоловіків прийшли їхні жінки з дітьми.
  • 1 та 2 вересня шахтарі та їхні родичі блокували дорогу Львів-Рава-Руська у селі Сопошин.
  • Також гірники шахти "Надія" пікетували під Львівською облдержадміністрацією.
  • 5 вересня стало відомо, що ПАТ "Центренерго" перерахувало ПрАТ "Шахта "Надія" 5 млн грн, які буде направлено на виплату боргів із зарплати.
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: