• Головна
  • Новини
  • На ДП «Львіввугілля» викрили нестачу вугілля - 17 585 тонн

11.09.2021, 17:26

На ДП «Львіввугілля» викрили нестачу вугілля - 17 585 тонн

Міненерго звернулося до Нацполіції щодо можливих порушень на ДП "Львіввугілля". Загальний баланс нестачі вугілля по ДП «Львіввугілля» становить 17585 тонн.

Про це повідомили в Міненерго.

З метою контролю за видобутком та запасами вугілля на підпорядкованих Міненерго вугледобувних підприємствах міністерство ініціювало інвентаризацію залишків вугілля на складах шахт ДП «Львіввугілля». 

За зверненням міністерства керівник держпідприємства організував протягом 6-7.09.2021 інструментальну зйомку аварійних вугільних складів відокремлених складів – шахт (тобто проведено маркшейдерські заміри залишків вугілля з метою встановлення фактичного обсягу вугілля, яке знаходиться на цих складах). 

В результаті перевірки виявлено, що загальний баланс нестачі вугілля по ДП «Львіввугілля» складає 17585 тонн. Міненерго звернулося до Національної поліції із заявою про ймовірне вчинення кримінального правопорушення за фактом розкрадання державного майна.

«Це перша така перевірка під час підготовки до опалювального сезону. Ми звернулися до правоохоронних органів, щоб виявити і притягнути до відповідальності винних. Ми докладатимемо максимум зусиль для контролю та забезпечення ефективної роботи галузевих державних підприємств і недопущення зловживань» - зазначив заступник міністра енергетики Олексій Кураков.

Варто зазначити, що «Інструкцією про облік видобутого вугілля і готової вугільної продукції на шахтах, розрізах і збагачувальних фабриках Мінвуглепрому України» визначено, що особи, винні у порушеннях цієї Інструкції, притягуються в установленому порядку до дисциплінарної та матеріальної відповідальності. 

Особи, що допустили приписки обсягів видобутку рядового вугілля та випуску продуктів збагачення, а також навмисне спотворення звітних даних, несуть кримінальну відповідальність згідно із законодавством України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: