• Головна
  • Новини
  • Мхітарян боїться їхати на фінал у Баку через конфлікт Вірменії і Азербайджану

10.05.2019, 16:39

Мхітарян боїться їхати на фінал у Баку через конфлікт Вірменії і Азербайджану

Асоціація футбольних федерацій Азербайджану запевнила УЄФА в тому, що у вірменського півзахисника "Арсенала" Генріха Мхітаряна не виникне проблем з в'їздом до країни, де 29 травня його команда в Баку зіграє з "Челсі" у фіналі Ліги Європи.

Про це повідомила газета «Сєгодня» з посиланням на прес-службу УЄФА.

"Розсилання листів в футбольні асоціації, клуби та посольства з метою отримання віз гравцями для участі в матчах під егідою УЄФА в інших країнах - стандартна для організації процедура. УЄФА і "Арсенал" попросили підтвердження, а Асоціація футбольних федерацій Азербайджану підтвердила, що у даного гравця не буде проблем із в'їздом та перебуванням в країні, а також, що будуть вжиті всі необхідні заходи безпеки", - йдеться в повідомленні УЄФА.

Мхітарян під час виступів за дортмундську "Боруссію" у 2015 році не брав участі у виїзному матчі Ліги Європи проти азербайджанської "Габали" (3: 1) з міркувань безпеки. У цьому сезоні півзахисник пропустив гру групового турніру проти "Карабаху" (3: 0), яка відбуася в Баку. Головний тренер "Арсеналу" Унаї Емері пояснив відсутність гравця тим, що він "не може подорожувати сюди", а тренер "Карабаху" Гурбан Гурбанов зазначив, що клуб міг захистити футболіста від тиску, який чекав би на нього у разі появи в Азербайджані.

Нагадаємо, що Азербайджан і Вірменія протягом тривалого часу перебувають у стані конфлікту через Нагірний Карабах.

Додамо також, що "Арсенал" на виїзді обіграв "Валенсію" 4:2 і впевнено вийшов у фінал Ліги Європи. У першому матчі лондонці відсвяткували перемогу з рахунком 3: 1. Для іспанського тренера Унаї Емері майбутній фінал Ліги Європи стане четвертим в кар'єрі.

"Челсі" в серії післяматчевих пенальті обіграв "Айнтрахт" після нічиєї 1: 1 в основний час матчу. Героєм зустрічі став голкіпер Кепа, відбив два удари з 11-метрової позначки.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: