• Головна
  • Новини
  • "Мотор Січ" думає, що робити зі збитковим рейсом Київ-Ужгород

06.05.2019, 16:07

"Мотор Січ" думає, що робити зі збитковим рейсом Київ-Ужгород

Влада намагається вибудувати ефективний механізм співпраці з компанією «Мотор-Січ», яка здійснює авіарейси Київ-Ужгород, щоб польоти за цим маршрутом не було припинено.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян написав на своїй сторінці у Facebook.

“З боку авіакомпанії «Мотор-Січ» є абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку. Тому, зараз керівництво області, міста і аеропорту, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з «Мотор-Січчю». Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів. І в цьому ми їм теж допомагаємо”, - зазначив Омелян.

Водночас він пояснив, що зліт та посадка літаків в аеропорту Ужгорода можливі лише з заходом на територію Словаччини.

“Так сталося, бо коли авіацію вважали транспортом для багатих або взагалі неперспективною, в іншому торці злітної смуги місцеві чиновники збудували приватні будинки. Дивом не забудували всю смугу. Не встигли”, - підкреслив урядовець.

Міністр нагадав, що після вступу Словаччини в ЄС і НАТО дозвіл на захід в її повітряний простір регулюється вже не лише двосторонніми, але й цими міжнародними структурами. 

“Проведено масу переговорів на рівні міністерств транспорту, оборони, державіаслужб, прем'єр-міністрів і президентів. Найближчим часом буде підписано кінцеву угоду про інструментальний захід, про що йшлося в нещодавно ухваленій спільній декларації прем'єр-міністрів України і Словаччини”, - підкреслив Омелян.

У понеділок стало відомо, що компанія "Мотор Січ" здійснить останній рейс за маршрутом Київ-Ужгород 10 травня, а 17 травня офіційно оголосить про припинення польотів по цьому напрямку у зв’язку із нерентабельністю. Придбати квитки на рейс можна тільки на 10 травня.

Як повідомляв Укрінформ, директор міжнародного аеропорту “Ужгород” Руслан Лііс спростував поширену в інтернет-мережі інформацію про те, що компанія “Мотор-Січ” припиняє регулярні авіарейси Київ-Ужгород з 10 травня.

За його словами, навпаки, зараз ведуться перемовини з цим перевізником про запуск щоденних рейсів Київ-Ужгород.

Лііс також додав, що наразі рейси перевізника є збитковими, і ці збитки перевізнику не компенсуються. Нині ведуться перемовини про те, аби компенсувати перевізнику збитки від авіаперевезення за цим маршрутом з обласного бюджету Закарпатської області. Аби механізм компенсації запрацював, відповідне рішення має ухвалити обласна рада.

Укрінформ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: