• Головна
  • Новини
  • Міністр назвав дві причини рекорду підтверджених випадків COVID-19

04.06.2020, 11:55

Міністр назвав дві причини рекорду підтверджених випадків COVID-19

В Україні 4 червня зафіксували рекордну кількість людей, у яких виявили інфікування коронавірусом — 588 випадків. У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що були готові до цього.

Під час онлайн-брифінгу 4 червня очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що пов’язує таку статистику, зокрема, з пом’якшенням карантину, повідомляє Громадське. 

«Звичайно, коли ми вводили етапи виходу з карантину, в тому числі, застосувавши адаптивний карантин з певними ознаками в кожному регіоні, у нас було розуміння, що можлива певне зростання хворих», — заявив він.

Водночас Степанов наголосив, що його відомство «повністю контролює ситуацію», а по кожному випадку інфікування проводять епідеміологічний аналіз.

Іншою причиною зростання кількості хворих він називає збільшення тестувань. За попередню добу, 3 червня, провели 14 301 тестування, з них 10 563 дослідження методом ПЛР, а також 3 738 ІФА-тестувань.

«Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує наші епідеміологічні заходи, які ми рекомендуємо для всіх українців… Їх треба дотримуватися. В іншому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості хворих і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів», — додав він.

З початку епідемії в Україні COVID-19 підтвердили у 25 410 людей, з них 748 померли від ускладнень, а 11 040 — одужали. За минулу добу в країні зафіксували 588 нових випадків зараження — рекордні за весь час епідемії. Попередній найвищий показник був 22 квітня 578 випадків.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: