• Головна
  • Новини
  • Міністр нафантазував про зниження тарифу на електрику на чверть

07.02.2020, 12:02

Міністр нафантазував про зниження тарифу на електрику на чверть

За період роботи нинішнього складу уряду середньозважену ціну на електроенергію знижено на 26%.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тариф на електричну енергію за період роботи уряду знижено в середньому на 26%. Якщо говорити про те, як вдалося знизити ціну на газ, були дійсно великі ризики того, що у нас не вийде підписати договір на транспортування. Як результат - вийшло, це дало можливість забезпечити зниження ціни на газ для споживачів у відношенні січень до січня на 25%", - сказав Оржель.

Разом з тим, за його словами, на кінцевий тариф на газ впливають додаткові фактори. "Є необхідність інвестицій в інфраструктуру, є значне зношення основних фондів. Тому ми максимально балансуємо ситуацію, зважаючи на фактори, що дозволяють зменшити ціну, ми включали витрати на оновлення основних фондів і оновлення інфраструктури, щоб забезпечити стабільність постачання. Те саме потребує тариф на теплопостачання, на водопостачання", - додав Оржель.

На його думку, без таких витрат споживачі можуть залишитися без інфраструктури - однак ці витрати має контролювати незалежний регулятор.

"Зважаючи на ці фактори, зі сторони було зроблено все можливе, щоб дати можливість зниження ціни на основний товар", - заявив Оржель.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: