• Головна
  • Новини
  • Міненерго обрало постачальника «останньої надії» газу для населення

10.07.2020, 14:55

Міненерго обрало постачальника «останньої надії» газу для населення

10 липня Міністерство енергетики визначила "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України", як постачальника останньої надії на ринку природного газу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

 "За" відповідне рішення проголосували 5 із 7 членів комісії.

Цінова пропозиція ТОВ "ГК "Нафтогаз України" – 2711,86 грн за тис куб м з ПДВ з націнкою 0%.

Всього на конкурс подали свої пропозиції три компанії. Після детального розгляду документів за рішенням комісії одна з компаній не була допущена до конкурсу.

Постачальник "останньої надії" — компанія, яка зобов’язана протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо він залишиться без постачальника.

Серед основних вимог до ПОН зазначена спроможність компанії забезпечити резерв у 3,514 млрд куб. м газу, що відповідає максимальному місячному споживанню в опалювальний сезон 2019/2020.

Нагадуємо, необхідні документи для участі в конкурсі на ПОН подали дві компанії Групи — НАК "Нафтогаз України" (далі — Нафтогаз) та ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (далі — ГПК "Нафтогаз України").

Кабмін продовжив до серпня спецзобов'язання "Нафтогазу" продавати газ для населення за пільговою ціною (ПСО). Це відкладає запуск ринку газу для населення з 1 липня, що було однією з вимог угоди з МВФ.

Відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане на 1 травня 2020 року, але у зв'язку з впровадженням карантину через поширення коронавірусу терміни перенесли на 1 липня.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що повноцінний запуск ринку природного газу для населення та конкуренція постачальників дозволять українським домогосподарствам скористатись всіма перевагами низької ціни на природний газ. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: