• Головна
  • Новини
  • Ми створили проект реабілітації психологічного здоров’я громадян, які постраждали від  коронавірусу

Галина Козяр

громадська діячка

підприємець, меценат


07.04.2021, 12:15

Ми створили проект реабілітації психологічного здоров’я громадян, які постраждали від  коронавірусу

Коронавірусна інфекція вражає очі, легені, шлунок, нирки, судини… Кожного дня ми дізнаємося про нові вогнища цієї підступної інфекції, до якої у нашого суспільства різне ставлення і кожна із сторін має право на свою позицію. Дійсно маємо безліч запитань і щодо походження самого вірусу і щодо вакцини, вплив якої на людський організм до кінця не досліджений. Але доконаним фактом є негативний вплив вірусу на нашу нервову, емоційну сферу психічне здоров’я. Я кажу це як людина, яка після перенесеної хвороби, з відносно легким перебігом, сповна відчула погіршення психологічного стану.

У ЗМІ та соціальних мережах поширюється багато інформації про людей, які зіштовхнулися з негативними наслідками щодо психічного здоров’я після перенесеної хвороби. Є підтверджені факти, які засвідчують збільшення звернень до психіатрів, психотерапевтів. В рази побільшало і госпіталізації у психіатричні  лікарні.

Негативний вплив перенесеного захворювання на Covid-19, яке підриває психічне здоров’я, це є один з аспектів на який я б хотіла звернути увагу. 

Але є ще інший, який також боляче б’є по нервовій системі з відповідними наслідками для психічного здоров’я людей. Це загальна соціально-психологічна ситуація в якій ми живемо, впродовж вже більше року. Перш за все втрата багатьма людьми засобів до існування через масове закриття підприємств і закладів. А якщо ще додати  вимушену самоізоляцію у «чотирьох стінах» з близькими людьми і навчання дітей з усіма аспектами дистанційного навчання, то отримаємо глибоке психологічне і емоційне навантаження, яке спричиняє різні загострення у психічній сфері нашого здоров’я.

Якщо звернення до психолога 10 років тому сприймалося суспільством як щось дивне і рідкісне, то зараз це є одним із рятівних інструментів, які дозволяють «не зійти з розуму» і психологічно адаптуватися до життя в умовах сьогодення.

Керуючись всіма цими аргументами, я як практикуюча психологиня, а також керівниця благодійної організації, на громадських засадах створили, разом з волонтерами- психологами, проект для реабілітації психологічного здоров’я наших громадян, які постраждали від різних впливів Covid-19 (як для тих, що перехворіли, так і для тих, які зіштовхнулися з пандемічної кризою).

Цей проект буде поданий на конкурс громадських програм Львівської ОДА, але незалежно від результатів конкурсу,  він буде реалізований . Бо здоров’я наших громадян, зокрема психологічне є для нас найціннішим. Ми зробимо все можливе щоб підтримати людей, а також навчимо їх давати собі раду з викликами сьогодення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: