• Головна
  • Новини
  • Мешканці Винників, Малехова і Дублян перекривають дороги через приєднання до Львівської ОТГ

01.06.2020, 13:57

Мешканці Винників, Малехова і Дублян перекривають дороги через приєднання до Львівської ОТГ

Сьогодні, 1 червня на акцію протесту вийшли жителі Малехова, Винників та Дублян. Люди перекрили дороги в знак протесту щодо приєднання до Львівської ОТГ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

«У місті Винники проходить блокування дороги — протестують проти затвердженого урядом складу Львівської ОТГ, яка об'єднала загалом 18 міст і сіл в тому числі і Винники. Також є перекриття в Малехові, як на Жовкву — перекрили дорогу. Ще одне перекриття в Дублянах», - написав Ігор Зінкевич.

Про протест у Малехові повідомив  у Facebook  і депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський. «Готель Варшава, село Малехів перекрита дорога місцевими мешканцями, які не згідні приєднатися до Львівського ОТГ», - написав він. 

Зокрема, як видно з відео у місті Дубляни мешканці епізодично зупиняють автомобільний рух на трасі Київ-Чоп, демонструючи в такий спосіб негативне ставлення до реформування територій з Києва, без урахування думки місцевих громад

Нагадаємо, Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області. До Львівської ОТГ, щодо якої було найбільше дискусій, окрім Львова, увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів. Загалом в області передбачено 73 об’єднані територіальні громади.

Відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовецької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Ресне Руське, Підрясне) сільських рад.

Натомість уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ (у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад) та Оброшинську ОТГ (у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад).

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: