• Головна
  • Новини
  • Медики Львівщини отримали першу партію вантажу з літака «Мрія»

17.05.2020, 14:14

Медики Львівщини отримали першу партію вантажу з літака «Мрія»

Мобільний цифровий рентген-апарат, 4 комплекти обладнання для проведення ультразвукової діагностики (УЗД), 23 монітори пацієнта та 34 880 одноразових захисних костюми для медперсоналу 12 травня безкоштовно передали до 13 медичних закладів Львова та області представники Групи Нафтогаз.

Про це повідомили у Львівській облраді

Благодійний медичний вантаж з літаків «Мрія» та «Антей» від Групи Нафтогаз першочергово призначено для лікарень, котрі уже приймають або прийматимуть у II-й чи III-й хвилі хворих на COVID-19.

Група Нафтогаз та АТ «Укргазвидобування», як одна з компаній групи, за співпраці з Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ) спільно визначили потреби у благодійній допомозі. Медичне обладнання та захисний одяг отримає 121 лікарня у 14 областях. Перелік медичних закладів визначали за рекомендаціями МОЗ.

Уже 12 травня таку допомогу, чи не першими в Україні, отримали львів’яни.

До КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» надійшов єдиний, визначений для Львівщини мобільний цифровий рентген-апарат, монітори спостереження за станом хворих та УЗД-прилади. Медичний персонал інфекційної отримав найбільшу партію захисних костюмів. Бо саме ця лікарня сьогодні є головним центром протидії коронавірусу на Львівщині.

Ігор Берник, заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні:

– Хворих з підтвердженою коронавірусною інфекцією стає щоразу більше. Сьогодні їх у нашій лікарні майже 130. Усі відділи зайняті цими пацієнтами, і ще півтора відділи з підозрами. Кожному з них необхідно проводити і рентгенобстеження і ультразвукову діагностику. Також ми організовуємо в палатах умови для інтенсивної терапії, оскільки в реанімації вже 8-ро пацієнтів. А є чимало хворих, котрі потребують інтенсивного лікування і нагляду. Якраз монітори нагляду за такими хворими прийшли вчасно. Важливий і мобільний рентгенапарат. Для хворих у тяжкому стані, котрим важко пересуватися, саме такий рентгенапарат є найбільш зручним.

Цього самого дня комплекти обладнання та тисячі захисних костюмів отримали НП Львівської обласної ради «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова» та КНП Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи».

Любомир Рак, генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру:

– Допомога актуальна, слушна. Хоча ми на сьогодні забезпечені і костюмами, і респіраторами, і деззасобами, але ми не знаємо, скільки триватиме ця пандемія. Передбачаємо, що захворюваність триватиме ще щонайменше 2-3 місяці. Сьогодні у нас знаходиться 56 хворих на пневмонію, з яких 27 – з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Інші в очікуванні результатів. Реанімація розгорнута на 20 ліжок, маємо 11 апаратів ШВЛ.

Максим Прокопенко, генеральний директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи:

– Із тим навантаженням, з яким ми сьогодні працюємо, на 10 днів нам потрібно від 1 тис. до 1,2 тис. костюмів. Це вагома допомога, бо кожен костюм – то захист наших працівників. А здоровий медпрацівник – це такий, що зможе надавати допомогу.

Також 12 травня керівництво Стрийського, Комарнівського, Хідновицького нафтогазопромислів організувало доставку важливого медичного вантажу в лікарні та медичні установи районів, де працюють підрозділи «Львівгазвидобування» - філії «Укргазвидобування». Вже сьогодні вони першими зустрічають і обстежують хворих, серед яких і інфіковані COVID-19.

Благодійна допомога надійшла до Городоцької, Мостиської, Яворівської, Самбірської, Дрогобицької, Стрийської, Миколаївської та Жидачівської центральних районних лікарень і КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

Загалом на території Західної України допомогу від Група Нафтогаз отримає 71 лікарня. Обладнання та засоби захисту вже відвантажили до медичних закладів Волині, Чернівців, Івано-Франківська, Рівного, Закарпаття та Тернопільщини.

Нагадаємо, 6 травня у Міжнародний аеропорт «Антонов» (смт Гостомель Київської області) прибув найбільший транспортний літак Ан-225 «Мрія» (ДП «Антонов»), який доставив з Китаю 111,5 тонни гуманітарного вантажу для українських медичних закладів. 

Медичне обладнання та засоби захисту закупила НАК «Нафтогаз України» за підтримки Офісу Президента та Міністерства охорони здоров'я. Весь перелік техніки та матеріалів узгоджений з МОЗ і буде безкоштовно розподілений між медичними закладами згідно з їхніми потребами.

Зокрема, було придбано 500 тис. захисних медичних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв. Вантажі прибули двома рейсами. Першу частину закупленого медичного обладнання та засобів захисту доставив в Україну літак Ан-22 «Антей» (ДП «Антонов») 4 травня. Сьогодні Ан-225 «Мрія» доправив в Україну понад 320 тис. захисних костюмів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: