12.05.2019, 20:29

МанСіті Зінченка друге поспіль став чемпіоном Англії

Манчестер Сіті розгромив Брайтон у 38-му турі АПЛ. Перемога гарантувала Олександру Зінченку та компанії золоті медалі чемпіонату Англії 2018/19.

Огляд матчу пропонує "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Брайтон – Манчестер Сіті на "Футбол 24", стартував о 17:00 за київським часом. Гравець збірної України Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі гостей. Чинні чемпіони Англії на 1 бал випереджали Ліверпуль, який у паралельній зустрічі приймає Вулверхемптон. Суперник Сіті – без турнірних завдань, позаяк достроково зберіг прописку в елітному дивізіоні. До слова, саме проти Брайтона Зінченко дебютував в АПЛ 2018/19.

Українець досі вигравав усі матчі в чемпіонаті Англії, в яких виходив на поле (рекордна в історії турніру серія 21:0). Натомість Ман Сіті з різницею у 2 голи перемагав Брайтон у кожному з 3-х матчів у рамках АПЛ, а також пройшов команду Г'ютона у півфіналі Кубка Англії, за який тепер побореться 18-го травня з Уотфордом.

Бернарду Сілва прорвався майже у воротарський, але таки не зумів завдати першого удару в матчі. Зінченко обрізкою в центрі поля ледь не спровокував контру на свої ворота – Ляпорт класно підстрахував. Джаханбахш щосили вистрілив з межі штрафного – снаряд просвистів повз ворота. Українець двічі спробував навісити за перші хвилин 15, але захисники незмінно блокували. У паралельному матчі проти Вулверхемптона Мане відкриває рахунок і виводить Ліверпуль на вершину АПЛ (97 очок проти 96) станом на стартову 20-хвилинку.

Марез вперше добив до воротаря Брайтона аж всередині першого тайму, утім для воротаря господарів Раяна це не стало проблемою. А ось господарі використали перший же момент. Зінченко дозволив Мюррею замкнути ближню стійку на 28-й. Ліверпуль – 97 очок. Манчестер Сіті – 95. Іспаномовна зв'язка допомогла команді Гвардіоли миттєво зрівняти. Ляпорт на Давіда Сілву, той п'ятою на Агуеро, а Серхіо дає поміж ніг Раяну. Та Ліверпуль усе ще перший, випереджаючи Манчестер Сіті на 1 бал!

Зінченко майже виправився на 30-й. Олекс класно підключився по флангу і навісив на Бернарду – португальця зупинив лише воротар. Українець знову програв верхову боротьбу, але цього разу Даффі з лінії штрафного пробив не дуже влучно. Марез сам заробив кутовий, сам бездоганно виконав. Ляпорт домінує на другому поверху і повертає Манчестер Сіті на 1-е місце (98 очок проти 97).

Зінченко видав ще один суперпас уже з глибини. Стерлінг увірвався у штрафний, однак його передачу уже встигли заблокувати. Уже в компенсований час Льюїс Данк здалеку ледь не прошив Едерсона зі штрафного – м'яч опускався під поперечку, проте бразильський воротар не дав слабину. Після 45 хвилин фінішного 38-го туру в Ман Сіті 98 очок, у Ліверпуля – 97. Феноменальний кінець сезону!

Данк на 54-й переграв на другому поверху все того ж Зінченка, але його удар прийшовся над воротами. Це по суті був перший постріл від обох команд по перерві. Український лівий фулбек знову видав блискуче закидання за спини на Стерлінга, той у дотик відпасував на Агуеро, а ось Серхіо розгубився і не зміг пробити, зіграти на добиванні не дали захисники Брайтона.

На 63-й Марез обігрався з Давідом Сілвою, на замаху прибрав опонента і пробив у верхній кут без особливого розмаху. Гол, який завершив муки господарів, які просто втомились бігати за гостями у цій масованій атаці з флангу на фланг. Ліверпулю потрібні були уже 2 голи Брайтона для чемпіонства за менші ніж 30 хвилин. Але тут Гюндоган забиває супергол зі штрафного – 4:1, і чемпіонську гонку можна остаточно закривати.

Манчестер Сіті набирає 98 очок і стає чемпіоном Англії. Ліверпуль теж переміг, але 97-и пунктів виявилось недостатньо для золота. Найприкріше для "червоних", що лише команда Гвардіоли за всю історію АПЛ двічі набирала більше очок, ніж підопічні Клоппа в сезоні 2018/19.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: