16.09.2019, 14:14

Майже 40% жителів Австрії - мігранти та іноземці

У 2018 році в Австрії проживали понад 2 млн осіб з міграційним корінням, що становить 23,3% від загальної чисельності країни.

Про це свідчать дані статистичного агентства Австрії Statistik Austria, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

"В середньому протягом 2018 року в Австрії проживали 2,022 млн осіб з міграційним корінням. У співвідношенні із загальною чисельністю населення в домогосподарствах ця частка становить 23,3%", - йдеться у звіті. 

За період 2013-2018 року кількість мігрантів в країні виросла на 400 тис. осіб (у 2013 р. було 1,622 млн осіб).

Щодо осіб без міграційного походження (коли щонайменше один з батьків народжений в Австрії), то таких в країні проживає 6,656 млн (76,7%). Всього в Республіці Австрія станом на 1 січня 2019 року проживали 8 858 775 осіб. 

В австрійській статистиці термін "населення з міграційним корінням" стосується усіх осіб, чиї батько та мати були народжені за кордоном, незалежно від їх громадянства.  Майже 1,5 млн осіб з цієї групи належать до так званого "першого покоління" (народилися за кордоном і приїхали в Австрію), ще 530 тис. осіб – так звана "друге покоління"  (народжені в Австрії, а батьки мають місце народження за межами країни). "Третє покоління" в статистиці вже не рахується, оскільки його представники були народжені в Австрії батьками, які також були народжені в цій країні. Крім того, в статистиці не враховуються дані щодо 159 тис. осіб, які знаходяться в різноманітних установах (центри прийому біженців, тюрми, монастирі, інтернати). 

Близько 63% населення з міграційним корінням мають закордонне громадянство, інші 37% - володіють австрійськими паспортами. 

Окремо в статистиці наводиться кількість іноземців (осіб, які не мають австрійського громадянства) - таких в Республіці Австрія станом на 1 січня 2019 році проживало 1,439 млн осіб (16,2% від загальної чисельності країни). При цьому, двоє з п’яти іноземців проживали на території республіки вже щонайменше 10 років. 

Щодо країн походження населення з міграційним корінням, то майже 800 тис. таких осіб  (39%) походять з інших держав Євросоюзу та чи країн EFTA. Близько 532 тис. мігрантів (26%) прибули до Австрії з країн колишньої Югославії (без членів ЄС Словенії та Хорватії), майже 270 тис. осіб приїхали з Туреччини (13% % від усього населення з міграційним походженням), понад 106 тисяч осіб мають афганське, сирійське чи іракське коріння (5%).

Фото: immigrant-austria.com

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: