• Головна
  • Новини
  • МОЗ вимагає розтину усіх померлих від пневмонії та готує інструкцію для поховань

23.03.2020, 16:44

МОЗ вимагає розтину усіх померлих від пневмонії та готує інструкцію для поховань

Міністерство охорони здоров'я переглядає стандарт надання медичної допомоги при Covid-19, також МОЗ видасть наказ, яким регламентує роботу патологоанатомів, зокрема, щодо дослідження при розтині померлих від пневмоній на Covid-19.

Про це на брифінгу у понеділок, 23 березня, сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МОЗ в цьому стандарті надасть чіткі вказівки, правила для патологоанатомів, які проводять розтин померлих, в тому числі, і від пневмоній. Мною дано завдання підготувати зараз наказ МОЗ для того, щоб всі випадки, які сьогодні або у попередній період були летальні з діагнозом пневмонія, щоб були забрані зразки секційного матеріалу для проведення дослідження на наявність коронавірусної хвороби. Ми будемо відслідковувати всі випадки пневмоній, аби мати реальну картину нашої системи, як вона виявляє випадки, як вона лікує, і ми будемо мати ретроспективний аналіз всіх випадків, в тому числі і коронавірсної хвороби, для того, щоб розуміти, як система охорони здоров'я спрацювала", - сказав Ляшко.

Також за його словами, робоча група МОЗ зараз переглядає стандарт надання медичної допомоги, зокрема алгоритми тестування, підходи до лікування, санітарного сортування хворих.

"Це значить, що будуть чітко прописані критерії, хто як і коли повинен бути госпіталізований, і хто повинен бути госпіталізований та переведений до відділення інтенсивної терапії", - сказав Ляшко.

Також Міністерство охорони здоров’я розробило власну інструкцію щодо поховання померлих від COVID-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу Міністерства охорони здоров’я, пише Українська правда.

«Найбільший ризик в похованні мають ритуальні обряди. Велике скупчення людей, прощальні поцілунки, це все ті точки ризику, які треба унеможливити і запобігти. Тому ми вимушені вам рекомендувати зменшити час і кількість людей, які проводжають людину в останній шлях при коронавірусній хворобі, оскільки тут є можливість недотримання правил карантину, який забороняє сьогодні ритуальні обряди. І це може тягнути до адміністративно-кримінальної відповідальності», – розповів Ляшко.

За його словами, ця інструкція розповість, що робити на кожному етапі поховання, щоб не допустити інфікування.

Документ МОЗ наразі не оприлюднило.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: