18.09.2020, 17:12

МОЗ оновило протокол лікування COVID-19

Міністерство охорони здоров’я оновило протокол лікування пацієнтів з COVID-19. Зокрема, за новими стандартами, після проходження двотижневої самоізоляції та за відсутності симптомів ГРВІ українці можуть не робити ПЛР-тест.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час свого брифінгу 18 вересня, пише Громадське.

Він зазначив, що тестування стане необов’язковим і для тих, хто проходить планову госпіталізацію. Єдиним винятком стане наявність симптомів ГРВІ: в такому випадку лікар може призначити ПЛР-тест.

Якщо ж у пацієнта немає ані ознак ГРВІ, ані симптомів COVID-19, лікар може призначити ІФА-тестування.

Що ще змінилося в протоколі лікування COVID-19?

Міністерство охорони здоров'я розширило схему застосування лікарських засобів для лікування пацієнтів з COVID-19. Зокрема, до переліку препаратів додали глюкокортикоїди (стероїдні гормони) та «Тоцилізумаб» (імунодепресант). Серед алгоритмів лікування додали призначення антикоагулянтної терапії (запобігання тромбам).

Що таке ПЛР-тест?

Це метод дослідження полімеразно-ланцюговою реакцією. Він виявляє не антитіла до коронавірусу, а його рештки. Таке тестування триває кілька днів і є найбільш точним.

Матеріал для дослідження відбирають медичні працівники або представники мобільних медичних бригад. Вони обов’язково повинні бути у засобах індивідуального захисту.

Що з коронавірусом в Україні?

Загалом в Україні за весь час епідемії коронавірусне захворювання виявили у 169 472 людей, з них одужали 75 486 пацієнтів, а 3 468 — померли від ускладнень. Продовжує лікуватися від COVID-19 90 518 людей.

В Україні продовжує діяти поділ регіонів на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: