• Головна
  • Новини
  • Львівські студенти-медики – серед найкращих за результатом тесту IFOM

06.08.2019, 18:15

Львівські студенти-медики – серед найкращих за результатом тесту IFOM

Цьогоріч студенти-медики вперше складали міжнародний іспит з основ медицини (IFOM) як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту, повідомили у прес-службі Мінохорони здоров’я України.

Групові результати іспиту показали, що найкраще склали тест студенти Тернопільського національного медичного університету, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Складала тест і перевіряла результати найавторитетніша у світі міжнародна атестаційна агенція - Національна рада медичних екзаменаторів (NMBE, США). За оцінками NBME, середній відсоток правильних відповідей українських студентів 3 курсу - 30,24%. Це значно краще, ніж показники моніторингового дослідження, який проходили студенти 4 курсу в рамках міжнародного дослідження якості вищої освіти у березні цього року.

Тепер ці результати аналізуватиме спеціальна комісія, яка визначатиме поріг “склав/не склав”. Для встановлення цього порогу братиметься до уваги і вплив низки порушень, зафіксованих під час проведення іспиту, зокрема фотографування тестових завдань, їх розповсюдження в інтернеті та месенджерах. Усі численні порушення правил проведення іспиту, а також доброчесності складання іспиту зафіксовані.

Показово, що університети, які найбільше бойкотували іспит, мають найнижчі бали.

“Цим іспитом ми фактично розпочали нову еру в медичній освіті в Україні. Одночасно це кінець епохи продажу дипломів лікаря. У цьому абсолютно чітко переконались і студенти, і викладачі, і керівники медичних ЗВО. Загальна оцінка складання іспиту невтішна: іспит студенти склали, але стара система медичної освіти його провалила. Це доводить безпрецедентний спротив і саботаж, якого не було за жодного іншого іспиту до цього”, - зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський під час брифінгу.

Фото - прес-служба ЛМР

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: