• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада обрала членів поліцейської коміісії на підставі обману?

04.11.2019, 08:51

Львівська облрада обрала членів поліцейської коміісії на підставі обману?

29 жовтня Львівська обласна рада на сесії обрала членів поліцейської коміісії, яка набиратиме людей у поліцію. Один з обрани - Богдан Микич був представлений як член ГО Варта 1. Однак голова цієї ГО Ігор Зінкевич повідомив, що Богдан Микич ніколи не був членом їхньої організації.

Про це у ФБ написав керівник  ГО "Варта 1" Ігор Зінкевич.

Зокрема, Igor Zinkevych написав: "До мене звернулася журналістка Віка Балицька з питанням, чи у ГО Варта 1 є такий член, як Богдан Микич. Оскільки він обраний Львівською обласною радою як член поліцейської комісії, яка набиратиме людей у поліцію.

На сайті обласної ради я знайшов відповідне рішення сесії від 29.10, за яке проголосувало 69 депутатів. Там справді вказано, що даний чоловік є начебто членом ГО Варти1. Так от, мені як керівнику ГО Варта 1 не знайома людина Богдан Микич. Він ніколи не був членом нашої організації. Я прикро вражений, що ніхто з депутатів не подзвонив і не запитав мене чи є в громадській організації Варта 1 такий член.

Більше того, я пошукав в неті інформацію про цього представника громадськості. В рішенні облради написано, що він член «Благодійного фонду Центральної ради сотень майдану України», але в благодійному фонді є власники (а не члени) - серед них він не значиться.
Також в рішенні облради вказано, що Богдан Микич є членом правління ГО Всеукраїнська Координаційна рада Майдану - в загальноукраїнському реєстрі громадських об’єднань написано, що там є голова і нема ніякого правління.

В Інтернеті я знайшов інформацію, що Б.Микич є засновником фірми ТОВ «Арстрейд», яка займається залізною рудою і її співвласником є офшорна компанія з Кіпру. За даними «Наші гроші» в цієї фірми «Енергоатом» в 2013 році купив по завищених цінах пожежні машини.

В мене питання до депутатів облради , як вони проголосували за людину, яка видала себе за члена Варти 1 і, судячи з усього, має сумнівне відношення до вказаних організацій??? Хоча на відео з сесії облради чути як голова Олександр Ганущин нашвидкоруч ставить на голосування це питання і депутати не факт, що розуміють за кого голосують.

До речі, другий проголосований член Андрій Виприцьких є профспілковим поліцейським діячем, але голова облради перед голосуванням каже депутатам, що він профспілковий діяч Львівелектротрансу...

Ми з громадськими активістами вимагаємо відмінити це рішення і оприлюднити прізвища всіх, хто подавався на конкурс для членства в поліцейській комісії. Бо то якась підстава і обман людей".

На цей пост відреагував голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Він кинув посилання на новину, розміщену на сайті облради про оголошення конкурсу для осіб, які виявили бажання ввійти до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Натомість активісти мають великі сумніви, що конкурс був проведений прозоро. Зокрема, вони  вимагають, щоб було названо перелік усіх претендентів.  

Фото - Львівська обласна рада

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: