11.05.2019, 18:55

«Львів» на виїзді поступився «Маріуполю»

ПФК «Львів» поступився «Маріуполю» у гостьовому матчі 28-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги, повідомила Інформаційна служба ПФК «Львів».

Тренер львів’ян Богдан Блавацький суттєво видозмінив склад на поєдинок з «Маріуполем», врахувавши помилки, допущені гравцями в останньому матчі «синьо-золотих левів» із «Шахтарем», та проаналізувавши ігрову специфіку команди Олександра Бабича. Коуч «Львова» відмовився від останніх експериментів та вдався до більш класичної кадрової опції: Борзенко – у центрі захисту, пару Сабіно в опорній зоні склав Мартан, а позицію лівого бека з перших хвилин закрив Насонов.

Мартан вже у стартові миттєвості перевірив пильність Гальчука у рамці, голкіпер зреагував на дальній удар опорника «Львова», накривши м’яча на лінії воріт. Однак, з плином часу хід подій на футбольному полі перемістився на половину поля львів’ян. «Маріуполь» шукав свої шанси у позиційній грі, завантажуючи при цьому верхові м’ячі на Фоміна. Борзенко та Адамюк при цьому не давали вільно дихати у своїх володіннях таргетмену суперників. Хоча на 22-й хвилині обрізка Вісенте призвела до того, що Сарнавському у стрибку довелося реагувати на небезпечний удар головою Фоміна.

Ще однією зброєю «Маріуполя» в атаці були індивідуальні проходи Зубкова, який протягом перших 45 хвилин тричі випробовував удачу, завдаючи дальніх «пострілів» по воротах «містян». Найгострішим був останній, у результаті якого шкіряна куля влучила у стійку воріт.

На 39-й хвилині «Маріуполь» заробив пенальті після того, як Вісенте у власних володіннях порушив правила проти Піхальонка. Вирок виконував Фомін, проте Сарнавський зреагував на удар нападника, врятувавши команду від голу. Епізод із сейвом Богдана психологічно підштовхнув львів’ян, які перехопили ігрову ініціативу та за підсумками двох контратак мали шанси піти на перерву із забитими м’ячами. Спочатку Гальчук майстерно відбив «сферу» з ближнього кута після удару Пернамбуко, а за кілька хвилин у дотик пробивав Педро – м’яч після сейву воротаря пішов на кутовий.

Другий тайм за видовищністю поступився першому. Команди збавили оберти в гостроті своїх атак, а акцент гри перемістився у центр поля, де було чимало єдиноборств та порушень правил. Частіше до грубощів вдавалися саме господарі поля, які за 20 хвилин отримали від арбітри три «гірчичники». На 63-й хвилині нагадав про себе Бруно, який удар з середньої відстані змусив Гальчука попрацювати у рамці.

Загалом, «Львів» не полишав спроби все-таки розпечатати ворота маріупольців. Щоправда, саме це бажання та великий розрив між лініями зіграв із «синьо-золотими левами» злий жарт. На 74-й хвилині «Маріуполь» реалізував контратаку: Сікан віддав передачу на Піхальонка, а той ударом у дальню «шістку» не залишив шансів Сарнавському.

У підопічних Блавацького було ще 15 хвилин для того, щоб змінити неприйнятний для себе рахунок на табло. І цей період ігрового часу вони провели у перманентному позиційному наступі на ворота суперників. Шина ефектно накрутив опонента у штрафному, але Бруно бракувало влучності після поперечної передачі від партнера. З лівої пробивав Адамюк, ось тільки його спробу удару заблокував захисник. Коли м’яч все-таки досягав площини воріт, надійно на останньому рубежі діяв Гальчук. Натомість, «азовці» вже у компенсований арбітром час вибігли у контратаку 3 в 2, встановивши остаточний рахунок зустрічі – 0:2.

28 тур чемпіонату УПЛ 
11 травня. 14:00. м. Маріуполь, ст. ім. В.С. Бойка

Арбітр –  Віталій Романов (Дніпро)
Асистенти арбітра – Володимир Жарий (Дніпропетровська обл.), Ярослав Трехліб (Дніпро)
Четвертий арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)
Спостерігач арбітражу – Сергій Лисенчук (Київ)
Делегат ФФУ — Михайло Калита (Миколаївська ОФФ)

ФК «Маріуполь»  – ПФК «Львів»  – 2-0 (0-0)
Голи: Піхальонок (74), Зубков (90+3)
Попередження: Ігнатенко (4), Зубков (50), Мишньов (55), Чоботенко (67), Биков (85) – Вісенте (39), Мартан (52), Бруно (85)

ФК «Маріуполь»: Гальчук, Кирюханцев (Тищенко, 87), Чоботенко, Яворський, Биков, Ігнатенко, Мишньов, Піхальонок, Зубков, Фомін (Горбунов, 79), Вакула (Сікан, 70)
Запасні: Худжамов, Полегенько, Дава, Путря
Головний тренер – Олександр Бабич

ПФК «Львів» : Сарнавський, Вісенте (Парамонов, 46), Насонов, Адамюк, Борзенко, Сабіно (Шина, 68), Педро, Пернамбуко, Мартан  (Приймак, 59), Ліпе, Бруно
Запасні: Бандура, Кадіна, Воронін, Алваро
Головний тренер – Богдан Блавацький

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: