• Головна
  • Новини
  • Лікарні України мають ресурс на 90 тисяч COVID-ліжок – міністр

04.12.2020, 16:55

Лікарні України мають ресурс на 90 тисяч COVID-ліжок – міністр

В українських лікарнях є можливість виділити 90 тисяч ліжко-місць для хворих на COVID-19.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі наші можливості із виділення ліжко-місць під хворих на COVID-19 становлять близько 90 тисяч. Вони можуть бути задіяні у разі необхідності, але я вкотре наголошую, що ресурси медичної системи є обмеженими. Епідеміологічна ситуація як в усьому світі, так і в Україні загострюється, проте залишається контрольованою», - сказав Степанов.

За його словами, якщо в Україні у квітні було 12 тисяч ліжок для хворих на COVID-19, то нині ситуація поліпшилася. Так само була незначною кількість тестувань на коронавірус, але вже найближчим часом МОЗ планує вийти на 70 тисяч тестувань щодня.

Степанов також повідомив, що в Україні є більше 31 224 ліжка з підведеним киснем із підведеним централізованим кисневим постачанням або кисневим концентратором, які визначені для лікування хворих на COVID-19.

"У нас існує проблема з киснем в деяких регіонах, у нас на початку епідемії було 3,5 тисячі ліжок з киснем. Сьогодні на ранок 31 тисяча 224 ліжка", - сказав він.

Глава МОЗ додав, що до кінця року кількість ліжок із киснем буде доведена до 80% від усіх визначених для лікування хворих з COVID-19.

Як повідомлялося, у листопаді Степанов заявляв, що Міністерство охорони здоров'я планує до кінця листопада забезпечити киснем до 40 тис. ліжок, відведених для лікування хворих на COVID-19.

Станом на 4 грудня 2020 року в Україні зафіксовано 787 891 випадок захворювання на COVID-19, зокрема за добу 15 131. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: