13.02.2021, 20:15

Лікарі оцінили ефект від прийому вітамінів при COVID-19

Прийом цинку в першу добу після виявлення симптомів застуди допомагає скоротити час захворювання лише на один день.

Лікування коронавірусної інфекції вітаміном С і цинком неефективно, прийом такої терапії не скорочує час хвороби, довели вчені, чиї висновки були опубліковані в авторитетному медичному журналі JAMA Network Open, пише Кореспондент.

В експерименті взяли участь 214 піддослідних, яких розділили на чотири групи. Три з них отримували зазначені добавки окремо або разом, а четверта отримала звичайну терапію при застуді, включаючи відпочинок та жарознижуючі препарати.

"Високі дози глюконату цинку, аскорбінової кислоти (вітаміну С) або обох добавок не зменшували симптомів COVID-19", - повідомили автори дослідження.

При цьому в групах, які отримували добавки, була зафіксована низка побічних ефектів від занадто великих доз препаратів: нудота, діарея і спазми шлунку.

Як зазначає CNN, прийом цинку в першу добу після виявлення симптомів застуди допомагає скоротити час захворювання тільки на один день. При цьому денна норма вітаміну С не повинна становити більш як 75 міліграм для жінок і 90 - для чоловіків.

Раніше американські вчені в ході досліджень виявили, що протираковий препарат плітідепсін майже в 30 разів ефективніше пригнічує розмноження коронавірусу, ніж ремдесівір, що використовується в деяких країнах, у тому числі і в Україні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: