• Головна
  • Новини
  • Кожен 5-й працівник з України в Польщі вдома посідав керівну посаду

06.03.2020, 13:34

Кожен 5-й працівник з України в Польщі вдома посідав керівну посаду

Колективний портрет трудового мігранта з України в Польщі істотно змінився.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на “Уніан”, колективний портрет українського трудового мігранта в Польщі помітно змінився. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Gremi personal (Польща) та соціологічним агентством VoxPopuli (Україна).  

Згідно з отриманими даними, 36% мігрантів до переїзду в Польщу отримали в Україні вищу освіту, ще 41% - професійно-технічну або середньо-спеціальну. Кожен п'ятий українець обіймав керівну посаду у себе на батьківщині.

У Польщі мігранти з України працюють нижче за свою кваліфікацію. Часто зварювальник тут отримує більше, ніж менеджер середньої ланки в Україні.  

У Польщі українці переважно працюють на виробництві (50%) та в сфері послуг чи на будівництві (17-18%). 10% задіяні у сільському господарстві. Більшість мігрантів (60%) їдуть з центральних та східних регіонів України, хоча ще 3-4 роки тому до Польщі переважно їхали українці із західних областей.

75% українських мігрантів в цілому задоволені нинішньою роботою в Польщі. Їм подобаються рівень зарплати, ставлення з боку керівництва і взаємини з колегами-поляками. 80% задоволені стосунками з місцевими жителями на побутовому рівні. 27% опитаних зрідка або часто відчували упереджене або негативне ставлення до себе через те, що є громадянами України.

52% українців задоволені перспективами кар'єрного росту. 25% опитаних вважають, що можливості перевезення сімей в Польщу не найкращі. Кожному четвертому українцю не подобається рівень зарплати. 69% мігрантів не бачать варіантів асиміляції в Польщі в цьому році.

Лише 30% мігрантів з України мають намір повертатися до батьківщини. Решта і далі планує працювати в Польщу або збирається на заробітки до інших країн ЄС.

Фото: Еспресо
 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: