11.11.2019, 18:54

Кіпр позбавив громадянства російських мільярдерів

Влада Республіки Кіпр позбавила громадянства 26 осіб, які отримали паспорти в обмін на інвестиції

Про це пише Польське радіо.

Серед позбавлених кіпрського громадянства 9 росіян. Прізвищ не оприлюднено, але відомо, що це особи, які «займалися дев’ятьма інвестиційними проектами». Як пише газета «Rzeczpospolita», ймовірно, це означає, що паспорти втратило 9 бізнесменів і 17 осіб з їхніх родин. Згідно з законом острівної держави, її громадянство (так звану золоту візу) можна було отримати завдяки вкладенню 2,5 мільйона євро. Нікосія вирішила скасувати громадянство осіб, які вчинили фінансові злочини або здобули гроші завдяки тісним зв’язкам з різними диктатурами.

У своїй щорічній оцінці ризику для Євроспільноти 2018 року Європейська комісія «дуже вагомим» визнала хаотичний розподіл «золотих віз». Але Нікосія почала діяти лише під тиском США. Після візиту глави американської Мережі протидії фінансовим злочинам кіпрська влада наказала зліквідувати 20 тисяч банківських рахунків компаній, які не працюють на острові.

Серед російських мільярдерів з кіпрським громадянством є колишній «король алюмінію» Алєґ Дєріпаска, співвласник московського аеропорту «Шеремєтьєво» Алєксандр Пономаренко та колишній сенатор партії «Єдіная Расія» Лєонід Лєбєдєв. Паспорт (а можливо, лише право постійного проживання) має також відома співачка Алла Пугачова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: