• Головна
  • Новини
  • Кабмін затвердив план: до Львівської ОТГ увійде 17 поселень, дозволено Сокільницьку і Оброшинську ОТГ

27.05.2020, 14:45

Кабмін затвердив план: до Львівської ОТГ увійде 17 поселень, дозволено Сокільницьку і Оброшинську ОТГ

Сьогодні, 26 травня, на своєму засіданні Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області. До Львівської ОТГ, щодо якої було найбільше дискусій, окрім Львова, увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів. Загалом в області передбачено 73 об’єднані територіальні громади.

Про це інформує Zaxid.net.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький, який був присутнім на засіданні, попросив не вносити змін у поданий ЛОДА перспективний план. Цю пропозицію підтримав прем'єр Денис Шмигаль, зазначивши, що протягом дня до документу можуть бути внесені технічні правки, які не змінюють його суті.

Відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовецької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Ресне Руське, Підрясне) сільських рад.

Натомість уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ (у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад) та Оброшинську ОТГ (у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад).

Село Суховоля, що поблизу Львова, увійде у Зимноводівську ОТГ, а село Бірки – в Івано-Франківську.

Затверджений урядом перспективний план, зокрема, щодо Львівської ОТГ, майже збігається з проектом, розробленим Львівською ОДА – за вийнятком Бірківської сільської ради, яку урядовці вирішили віднести до Івано-Франківської ОТГ.

Загалом у Львівській області затверджено 73 об’єднані територіальні громади. Зокрема, урядовці залишили існуючу Заболотцівської ОТГ, яка не була передбачена поданим ЛОДА перспективним планом. Кінцевий документ з технічними правками буде оприлюдено згодом.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: