09.02.2020, 13:18

Кабмін профана має піти у відставку, - експерт

Бізнес уже не вірить уряду профанів. Про це у ФБ пише директор у Інститут розвитку економіки України Олександр Гончаров.

Олександр Гончаров: "Ви ще не все добили, продали і здали в концесію, пане профан-прем'єр? Не поспішайте, вистачить захлинаючись розповідати про зниження тарифів в ЖКГ і цін на енергоресурси, чого в реальності нема. Досить розводитись про можливості економічного зростання і очікування збільшити реальні доходи пересічних українців. Як бачимо, це все пусте.

Бізнес уряду профанів вже не вірить. Більше того, ринки України не хочуть далі падати. Подивіться, просто зло бере. По-перше, ділові очікування погіршуються чотири місяці поспіль - з жовтня 2019 р. За цей період значення індексу очікувань ділової активності (ІОДА), за оцінками Нацбанку, зменшилось нижче від нейтрального рівня в 50 пунктів (у січні цього року індекс знизився на 8,3 п. до позначки 40,3 п.). Капець!

По-друге, навіть дуже обережний і толерантний президент «Європейської Бізнес Асоціації» Томаш Фіала, і той не стримався і заявив: «Недобір по доходах до держбюджету через курс і з деяких інших причин буде на рівні близько 60 млрд. гривень в цьому, 2020 році».

Нарешті, по-третє, на підприємствах країни ще більше посилилися очікування подальшого скорочення чисельності  працівників, отже, зросте безробіття і збільшиться потік трудових мігрантів. За даними щомісячного опитування, який проводять аналітики НБУ, в січні 2020 р. 19% менеджерів підприємств очікують скорочення числа працівників, 75% - що чисельність залишиться без змін, і тільки 7% очікують збільшення персоналу.

Ну, і вишенька на торті: а) в Кабміні А.Гончарука отримують більше, ніж міністри в Чехії і Польщі, б) міністри Гончарука отримують в 2-5 разів більше, ніж попередні урядовці В.Гройсмана...". 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: