29.05.2019, 14:22

Голова Львівської облради прагне реваншу за переляк

Епопея зі звітом голови Львівської облради Олександра Ганущина та його конфлікту на цьому тлі із власним заступником Володимиром Гірняком, не завершилася ані схваленням звіту, ані закриттям сесії.

Вже вчора ввечері на сайті Львівської обласної ради зареєстровано проекти рішень про заслуховування звітів заступників голови обласної ради Андрія Білоуса та Володимира Гірняка,  повідомляє кореспондент WN.

Зважаючи ж на те, що ініціаторкою обидвох проектів рішень є депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Катерина Кеньо, а самі документи передбачають як взяття до відома звітів обох заступників, так і визнання їхньої роботи задовільною чи незадовільною (останнє, у випадку підтримки двома третинами голосів означає висловлення недовіри очільникам та їх відставку), є підстави припустити, що синхронна поява цих проектів рішень – своєрідна   відповідь-«атвєтка» голови обласної ради своїм заступникам, які спробували здійснити, на думку О.Ганущина, «переворот».

Ба, більше, у кулуарах ЛОР вже обговорюють прізвища можливих нових заступників голови обласної ради. Найбільш ймовірними з них ЗМІ називають кандидатури рухівця Богдана Гагалюка та Івана Собка, який є членом фракції партії «Самопоміч».

Як відомо, під час сесії у вівторок депутати Львівської обласної ради, з другої спроби підтримали звіт голови ЛОР Олександра Ганущина про роботу у 2018 році.

На жаль, взяти оперативний коментар у віднедавна головного альтер-еґо О.Ганущина – Володимира Гірняка, не вдалося: він збивав дзвінки на мобільний та відмовчувався у соцмережі.

Зважаючи ж на те, що сесія облради вчора завершилася і депутати, окрім тих, що представляють сам Львів, роз’їхалися на рідні терени, ми припустили, що обговорювати кандидатури «наступників» нинішніх заступників, а тим більше зі ЗМІ, можуть власне названі «найімовірнішими» з них. Зокрема, п. Іван Собко, який формально належить до фракції партії «Самопоміч», проте не є членом однойменної партії, і, як голова водночас кількох комісій ЛОР та заступник керуючого справами ЛОР, завжди наголошує на своїй автономності у рішеннях.

Та все ж, якщо такі перемовини й насправді ведуться, бодай формально його кандидатуру мала б пропонувати чи й лобіювати фракція, до якої він офіційно належить. Тому по коментар ми звернулися до очільниці обласної організації «Самопоміч» та депутатки облради Парасковії Дворянин:

"Львівщина переживає непрості часи, люди переживають за державу та її суверенітет. Криміналітет знущається з місцевого самоврядування, принижує посадовців, неадекватні люди вдаються до розправ. Тому в умовах таких загроз треба чітко виконувати свою роботу, а депутат, нагадаю, мав би дбати про своїх виборців.

Тим часом Львівська облрада, за винятком добре напрацьованих механізмів розподілу державних субвенцій та коштів області для мікропроектів, давно забула про своє основне призначення: вирішувати на своєму рівні як хронічні, так і нагальні проблеми регіону і його мешканців. Ганебно працюють комісії облради, давно забуті такі форми роботи із виборцями, як виїзди членів президії в райони чи села, перевірка на місцях виконання тих чи інших рішень облради.

- Чи є сенс у звітах, а тим більше – зміні заступників голови, зважаючи як на те, що обласна Рада збереться наступного разу не раніше осені, а за рік – розпочнуться вибори нової Ради?

- І хоча у Львівській обласній раді так не є, але звіт аж ніяк не означає автоматичної відставки доповідача. Для цього повинні бути вагомі підстави: провали у роботі, претензії контролюючих органів чи виборців, рішення судів тощо... Зрештою, необхідні й невдоволені голоси щонайменше двох третин від складу ЛОР.

- Чи й справді кандидатури, згадувані ЗМІ як «найбільш імовірні» в ролі наступників на цих посадах, - кращі за нинішніх та були б оптимальними?

- Це очевидно, що такої корупції, дерибану бюджету, приниження людей, хамства, як зараз є в обласній раді Львівщини, - не може бути. Голова облради звітував, ми взяли його звіт до відома, хоча мене як депутата звіт не вразив.

Іван Собко на засіданні нашої фракції завжди висловлював своє незадоволення роботою нинішнього керівництва, тому такі люди, як Собко, можуть очолити обласну раду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: