• Головна
  • Новини
  • Фермери отримають компенсації за втрату посівів через посуху: по 5 тис. за гектар

15.05.2020, 10:54

Фермери отримають компенсації за втрату посівів через посуху: по 5 тис. за гектар

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України бачить необхідність виділення грошової компенсації фермерам за втрату посівів через посуху з розрахунку 4,5-5 тис. грн за гектар постраждалих посівів.

Про це під час онлайн-конференції повідомив заступник міністра Тарас Висоцький, - пише УНІАН.

"Ми бачимо необхідність виділення безповоротної разової допомоги, наші розрахунки показують, що це має бути близько 4,5-5 тис. грн на один гектар. І хоча не буде прив'язки до регіону, але ми розуміємо, що 70-75%, а то і 85%, піде в Одеську область", - сказав він.

За словами Висоцького, інструмент компенсації повинен бути максимально простим – для цього необхідно буде підтвердити статус сільгосптоваровиробника, а Укргідрометцентр додатково підтвердить площу постраждалих посівів.

Заступник міністра додав, що на цей час Мінекономіки шукає спосіб реалізації цієї ідеї.

"Ми шукаємо юридичний момент, як це зробити швидше. Можна виділити кошти з фонду, сформованого для боротьби з коронавірусом, прирівнявши це (засуху – УНІАН) до форс-мажору. Є можливість через бюджет, але це довше", - зазначив він.

Як повідомлялось, аграрії Одеської області прогнозують, що через посуху урожай зернових знизиться на 50% – до 1,2 млн тонн. За офіційними даними, українські аграрії через посуху в березні-квітні втратили близько 234 тис. га, або 2,6% від всіх посівних площ озимих культур. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вважає, що дощі, які прийшли в Україну в травні, частково поліпшать ситуацію з урожаєм 2020 року, і прогнозує валовий збір на рівні 65-68 млн тонн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: