• Головна
  • Новини
  • Епідемія і криза можуть заохотити Росію до нової агресії

26.05.2020, 00:53

Епідемія і криза можуть заохотити Росію до нової агресії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі попередила у понеділковій розмові з виданням «Financial Times», що проблеми Росії з епідемією коронавірусу та економічна криза, до якої призвело падіння цін на нафту, можуть заохотити Кремль до нової агресії за кордоном.

Про це пише Польське радіо.

Як зазначила Зурабішвілі, країна якої втратила одну п’яту своєї території унаслідок вторгнення Москви в 2008 році, історія показує, що внутрішні проблеми в Росії скоріше розкручують войовничі настрої, спрямовані назовні, ніж зусилля для «відновлення відносин із сусідами для більшого сприяння співпраці».

«Криза пандемії та нафтова криза, і, можливо, політична ситуація, - все це може заохотити Росію до того, аби вона стала більш агресивною, аби показати свої успіхи у закордонній політиці», - сказала Зурабішвілі. «Як президентка Грузії я можу висловити надію, що цього разу так не станеться, що, можливо, криза покаже російським лідерам, що можна інакше дивитися на розв’язання своїх проблем», - додала вона.

Зурабішвілі висловила своє розчарування тим, що Кремль не використав нагоду, яку дає кризова ситуація зі здоров’ям, аби зняти напруження довкола спірних територій Південної Осетії та Абхазії. Грузія звинуватила Росію у побудові прикордонних постів та огорож у Південній Осетії, а також у розміщенні систем озброєння та радарів в Абхазії.

Президентка Грузії теж вважає, що кризова ситуація створила нові загрози на окупованих Росією теренах. Їх причиною був брак відкритості Москви щодо епідемії COVID-19 та її «абсурдне» обмеження заходів грузинської сторони, що забороняли владі цієї країни допомагати громадянам у Південній Осетії, на яку в 2008 році напала Росія, - нагадала Зурабішвілі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: