• Головна
  • Новини
  • Екс-воротар Карпат розповів про "договірняк" з Металістом

15.05.2019, 15:52

Екс-воротар Карпат розповів про "договірняк" з Металістом

Екс-воротар львівських Карпат Юрій Мартищук розповів про договірний матч з Металістом (4:0) у квітні 2008 року.

"Я живу з цим 11 років. Договірний матч Металіст – Карпати. Хочу розказати всю правду. Це була база Карпат. Ми збиралися на тренування за два дні до матчу. Я був в кімнаті, зі мною тоді жив Ігор Худоб’як. Прийшов Микола Іщенко і сказав, що можна здати матч за $110 тис. — кожному гравцеві по $10 тис. Я сказав, що в такі ігри не граю. Питання було закрите. Худоб’як теж сказав, що здавати не буде. Іщенко відповів, що якщо хоч один футболіст не погодиться здати, то команда в цілому здавати не буде. І вийшов", - заявив він у програмі "Великий футбол".

Футболіст розповів, що не знає, хто і як приносив гроші.

"Іщенко зібрав кістяк команди, в тому числі Худоб’яка, і домовився здати. При мені він сказав, що ні, а тут – що буде грати. Єдиний, кого не повідомили, це Тарас Петрівський. Ми вже приїхали до Харкова, а я не знав, здаємо ми чи ні. Іщенко підійшов і сказав, що ніхто не здає. Але Сергій Лащенков забив у свої ворота і отримав червону картку – відпрацював свою десятку. Іщенко і Лащенков посміхалися один одному на полі, а у мене сльози накочувалися", – додав Мартищук.

Футболіст розповів, що Ігор Кочетов пропонував йому все розповісти, але Мартищук вирішив прикрити деяких футболістів і тепер шкодує: "Шкодую, що не сказав правду. 1 000 разів пошкодував. Коли прийшло рішення ФФУ про штраф в $10 тис., я вже рік не отримував зарплату. ФФУ забороняла мені грати, але потім пішла назустріч і дозволила розрахуватися в розстрочку. Тоді я звернувся до тих футболістів, яких прикрив, з проханням про допомогу. Допомогли два гравці: Кобін відразу попросив назвати потрібну суму і дав $2 тис. Ще $ 1 тис. дав Худоб’як. Іщенко сказав: Іди на***".

Юрій Мартищук виступав за Карпати з 2005 по 2009 рік. Останнім клубом голкіпера був одеський Чорноморець, який футболіст покинув в 2015 році.

Джерело - ICTV

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: