12.06.2019, 19:55

Джонсон виступив проти Brexit без угоди

Претендент на пост прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон заявив, що він не підтримує варіант Brexit без угоди, однак хоче внести зміни в існуючій угоді.

Про це повідомляє BBC, пише НВ.

"Борис Джонсон сказав, що він не прагне до реалізації варіанту Brexit без угоди, в промові, присвяченій початку змагання за пост глави Консервативної партії", - йдеться в повідомленні.

Однак, за його словами, варіант виходу без угоди - це "життєво важливий інструмент переговорів", і Велика Британія "повинна отримати щось краще, ніж існуюча угода".

"Затримка означатиме поразку", - сказав він.

Джонсон додав, що Велика Британія у будь-якому випадку вийде з ЄС 31 жовтня.

Колишній глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон офіційно оголосив про початок своєї виборчої кампанії з метою отримати посаду лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра країни.

Джонсон пішов у відставку з поста глави МЗС 9 липня 2018 року через новий план прем'єр-міністра Мей по «м'якому» виходу з Європейського Союзу. Політик є прихильником безкомпромісного виходу зі складу ЄС.

Раніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що піде у відставку після того, як Палата громад підтримає її угоду про Brexit з ЄС.

Парламент Британії ніяк не могла подолати безвихідь і укласти угоду про умови виходу країни з ЄС. Депутати три рази відхилили угоду прем'єра Терези Мей, узгоджену з Брюсселем.

Мей є лідером Консервативної партії з 11 липня 2016 року.

23 червня 2016 британці на референдумі сказали «ні» збереженню членства Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: