• Головна
  • Новини
  • Для двох братів-українців, яких поляки побили до пів смерті, поляки ж збирають гроші

07.10.2019, 18:43

Для двох братів-українців, яких поляки побили до пів смерті, поляки ж збирають гроші

Жорстоке побиття двох братів з України: вся Польща збирає гроші для їхньої родини. На сьогодні зібрали вже більше половини від необхідної суми.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, збірку на сайті zrzutka.pl організувала наречена постраждалого, яка описала деталі історії з жорстоким побиттям хлопця та його брата Владислава.Сталося все в ніч на 26 серпня 2019 року біля розважального закладу в місті Владиславово (Поморське воєводство).

23-річний Микола та його 19-річний брат Владислав перебували біля нічного клубу й розмовляли між собою рідною мовою. За словами жінки, це почули охоронці закладу й почали чіплятися до хлопців, ображати їх нецензурними словами. Після цього на братів накинулися з кулаками.

Спочатку в обличчя їм приснули перцевий газ, потім охоронці почали завдавати братам удари в голову. Побиття продовжилося навіть, коли хлопці вже лежали непритомними на асфальті. Коли Владислав прийшов до тями, то побачив поруч старшого брата, який лежав нерухомо в калюжі крові. 

Миколу доставили гелікоптером до лікарні в Гданську, де він 18 днів пролежав у комі. У хлопця діагностували важкі травми, в тому числі набряк мозку й перелом черепа.  Він не міг самостійно дихати й підтримувався за допомогою медичної апаратури. 

Зараз хлопця перевезли до лікарні в Лемборку, він прийшов до тями, однак не може говорити. Рідні спілкуються з ним письмово.

“У нього парез лівої частини тіла, що вимагає тривалої реабілітації. Він також має проблеми зі слухом і страждає на сильну втрату пам’яті”, - зазначила його наречена Анна.

Родина хлопця переживає серйозний шок від того, що трапилося, й потребує фінансової допомоги. Наречена Миколи та матір хлопців проживають у місті Владиславово і практично щодня з кінця серпня їздили до Гданська в лікарню, а тепер - до Лемборка.  

“На жаль, з фінансами важко, бо маму Миколи звільнили з роботи відразу після нападу на синів, а Микола та Владислав зараз не можуть працювати через стан свого здоров'я. Я - єдина працююча із чотирьох на цей час. Грошей недостатньо для покриття оплати проїздів до лікарні чи інших витрат, не кажучи вже про медичну допомогу, яка потрібна Миколі. Ми намагаємось проводити з ним кожну вільну хвилину: ми піклуємося про нього і намагаємося підняти настрій, хоча часом самі втрачаємо надію. Ось чому ми просимо допомоги”, - додала Анна.

Двох охоронців розважального закладу, яких звинувачують у побитті хлопців, затримали. Щоправда, поки невідомо чи доведуть їхню провину. Поки що справа знаходиться на початковому етапі розслідування.

Між тим на заклик про фінансову допомогу вже відгукнулося близько 200 небайдужих жителів Польщі. Усі разом вони перерахували для української родини трохи більше 13 тисяч зл. Загалом потрібно зібрати 25 000 зл.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: