• Головна
  • Новини
  • Держгеокадастр відновлює реєстрацію земель за принципом екстериторіальності

08.07.2020, 17:27

Держгеокадастр відновлює реєстрацію земель за принципом екстериторіальності

Реєстрація земельними реєстраторами з 3 липня 2020 року буде відбуватися за принципом екстериторіальності. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Головна мета цього пілотного проєкту, який відновлює роботу після усунення виявлених недоліків, - це унеможливлення втручання в процес прийняття рішення реєстратором.

При поданні документів система самостійно обирає структурний підрозділ Держгеокадастру, який розглядатиме документи, і цей підрозділ може бути з будь-якого регіону країни. Таким чином унеможливлюються особисті домовленості між земельним реєстратором та тим, хто подає документи, корупційна складова нівелюється.

Держгеокадастр і надалі продовжує роботу над створенням прозорих та зручних сервісів для громадян України. Одним із питань, які вирішені в процесі пілотного проєкту з впровадження екстериторіальної реєстрації земельних ділянок, є скорочення терміну розгляду документів до 7 днів.

Звертаємо увагу, що враховуючи те, що на частині території Донецької та Луганської областей територіальні органи Держгеокадастру не здійснюють свої повноваження, ці області виключено з пілотного проєкту із запровадження принципу екстериторіальної реєстрації земельних ділянок.

«Такий пілотний проєкт діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 р. № 455 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок». 10.06.2020 постанова набула чинності. Відповідно до законодавства такий порядок державної реєстрації земельних ділянок діятиме протягом двох років. Строк здійснення державної реєстрації земельної ділянки за принципом екстериторіальності не перевищуватиме семи робочих днів з дня реєстрації заяви, що є дуже позитивним моментом, особливо для тих мешканців Львівщини, що планують займатись сільським господарством. Це скорочує час бюрократичних моментів, і громадяни зможуть цей додатковий час приділити безпосередньо на виробничі процеси», - зазначила директор департаменту Юлія Шопська.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: