• Головна
  • Новини
  • Держдеп США закликає Росію звільнити решту ув'язнених українців

08.09.2019, 18:11

Держдеп США закликає Росію звільнити решту ув'язнених українців

Зовнішньополітичне відомство США привітало звільнення 35 українських заручників з російського полону та закликало Москву до виконання всіх вимог Мінських домовленостей.

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США вітають звістку про звільнення 35 українців, захоплених Росією, в обмін на 35 ув'язнених, яких утримувала Україна. Ми послідовно закликали до повернення 24 членів українських екіпажів, затриманих РФ після нападу в листопаді 2018 року на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів", - наголосили у Держдепі.

У Вашингтоні також закликали Росію негайно звільнити всіх інших українців, "у тому числі членів кримськотатарської громади, які залишаються несправедливо ув'язненими".

При цьому, у Вашингтоні позитивно відзначили "ознаки більш міцного діалогу" між РФ і Україною. "Президент Зеленський чітко заявив про своє зобов'язання досягти дипломатичного розв'язання конфлікту, що підбурюється Росією на сході України",- наголосили в американському відомстві.

Водночас, у Держдепі підкреслили, що підтримують позицію України.

"Ми підтримуємо зусилля Президента Зеленського й закликаємо Росію виконати всі свої зобов’язання, взяті нею в межах Мінських угод", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Нагадаємо, після обміну затриманих у форматі "35 на 35" між РФ і Україною, що стався 7 вересня, Посольство США в Україні закликало Кремль звільнити решту українців та припинити агресію проти Української держави.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: