31.05.2019, 17:17

Цієї весни в армію РФ відправили вже 500 кримчан

Російська влада направила на військову службу в Підмосков'я 152 призовників з території Криму, що є порушенням Четвертої Женевської конвенції.

Про це повідомляє в Facebook "Кримська правозахисна група".

"Сьогодні, 31 травня призовників із Криму відправили служити на територію РФ", - повідомляють правозахисники з посиланням на кримські ЗМІ.

За їхніми даними, літаками військово-транспортної авіації призовників доправлять до місць подальшого проходження служби в частинах і з'єднаннях Військово-космічних сил (ВКС) і Повітряно-десантних військ (ПДВ).

Як повідомив "воєнком" Криму Олег Єрмілов, 152 людини - третина від встановленого завдання весняного призову, проходитимуть службу в Західному військовому окрузі на території Підмосков'я.

Усього з 1 квітня - дати початку весняного призову - з Криму на територію Росії незаконно відправили на військову службу близько 500 осіб. Загалом РФ призвала на військову службу близько 1000 кримчан.

В "Кримській правозахисній групі" нагадали, що проведення призову жителів окупованих територій до лав армії держави-окупанта, а також безперервна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції.

Українські і російські правозахисники підготували рекомендації для кримчан, як не стати жертвою кримінального переслідування за ухилення від служби в армії РФ.

КПГ звертається до жителів Криму з проханням надсилати на електронну пошту info.crimeahrg@gmail.com матеріали, що підтверджують військовий призов у Криму (повістки, фото- і відеоматеріали).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: