• Головна
  • Новини
  • В РФ заявили, що почали військові навчання в анексованому Криму

27.09.2021, 15:21

В РФ заявили, що почали військові навчання в анексованому Криму

На території анексованого Криму Росія розпочала навчання десантників та артилеристів, у яких візьмуть участь майже 2 тисячі військовослужбовців та понад сотня одиниць бойової та спеціальної техніки.

Про це повідомили у департаменті інформації та масових комунікацій Міноборони РФ, цитує ТАСС, передає Громадське.

Навчання проводитимуть протягом трьох днів на полігоні Опук в східній частині Криму. РФ планує залучити різні види зброї.

«Підрозділи відпрацюють ведення оборони, під час якої вогнем зі штатного озброєння бойової техніки спільно з зенітно-ракетними, протитанковими, вогнеметними, артилерійськими та снайперськими підрозділами виконають вправи бойових стрільб», — вказано у повідомленні.

Десантників навчатимуть організовувати маневрову оборону вдень та вночі. У кінцевому етапі Росія планує провести наступальні дії, що «завдають шкоди умовному противнику» — вогнем з танків Т-72Б3, 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 «Нона-С» і 122-мм гаубиць Д-30.

Серед зброї будуть, зокрема, автомати АК-12, кулемети «Печеніг», гранатомети РПГ-7Д, 12,7-мм великокаліберний кулемет «Корд», реактивний піхотний вогнемет РПО-А «Джміль», автоматичний 30-мм гранатомет АГС-30 та снайперське озброєння.

Російські навчання

У квітні цього року Росія стягувала свої війська до кордонів з Україною, пояснюючи це військовими навчаннями. Через це НАТО й міністри закордонних справ «Великої сімки» навіть виступили з вимогою до Росії припинити такі дії біля кордонів з Україною. А західні партнери (зокрема президент США Джо Байден) заявили про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

І хоч Росія зрештою заявила про повернення своїх військ на місця постійної дислокації, у Міністерстві оборони повідомили, що це відбувається повільно. Так, через кілька тижнів після такої заяви у New York Times повідомляли, що біля кордонів усе ще залишалося 80 тисяч російських військових.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: