• Головна
  • Новини
  • Росія та Білорусь запланували на цей рік понад 20 військових навчань

03.02.2022, 14:23

Росія та Білорусь запланували на цей рік понад 20 військових навчань

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у 2022 році пройде понад 20 спільних військових «заходів» з Білоруссю, у тому числі, в рамках стратегічних навчань "Схід-2022" на територію Росії буде перекинуто велике угруповання ЗС Білорусі.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс

«Те, що стосується наших навчань: у нас попереду цього року понад 20 заходів. І якщо на цих навчаннях (раптова перевірка сил реагування РФ та РБ – ред.) ми зі Сходу перекидали війська сюди... то навчання "Схід-2022" будуть на сході. І за вашим рішенням міноборони, ЗС Білорусі братимуть участь у цих навчаннях – велике угруповання. Тепер їм доведеться на 10 тисяч кілометрів перебратися туди», - сказав Шойгу в Мінську під час зустрічі з Олександром Лукашенком.

Шойгу також заявив про важливість та своєчасність створення спільних російсько-білоруських військових навчальних центрів. «Сьогодні спільний навчальний центр створено, я тут акцентую увагу, тому що основною ідеєю було, щоб це був спільний центр. Щоб разом літали, разом охороняли повітряний простір», - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, з 2 лютого розпочали бойове злагодження на полігонах.

Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Російські війська можуть також просунутися із Білорусі.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: