• Головна
  • Новини
  • Церковна крамниця, що діє при Соборі Святого Юра, приховує доходи?

20.11.2019, 10:37

Церковна крамниця, що діє при Соборі Святого Юра, приховує доходи?

Церковна крамниця, що діє при Соборі Святого Юра (Українська греко-католицька церква) приховує від Курії Львівської архиєпархії УКГЦ мільйонні доходи. Такі результати внутрішнього аудиту.

Про це редакції WN повідомило достовірне джерело.

Своєю чергою було надіслано відповідний запит до Головного управління ДПС у Львівській області. У відповіді, серед іншого, сказано, що Курія внесена до реєстру неприбуткових установ та організації. Її позапланово (на виїзді) перевіряли  за період 01.01 2015 по 30.06. 2018. За трьома напрямами – податкове законодавство,  валютне, єдиний внесок на загальнообов’язкове страхування. «За наслідками перевірки донараховані суми повністю сплачені до бюджету».

Також податкова просить надати (за наявності) документальні підтвердження порушень податкового законодавства.   

Це прохання, наскільки нам відомо, вже виконане без нашої допомоги: результати внутрішнього аудиту вже надіслані до податкової. А також – до Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Блаженнішого Святослава (Шевчука). І до Апостольського нунція в Україні, Його Високопреосвященства Клаудіо Ґуджеротті.

Тепер головне, щоб податківці належно поставились до своїх обов’язків. І річ не тільки в тому, що від такого безчинства втрачає бюджет. Найбільше втрачає сама Церква, що неприпустимо ні з матеріального, ні, насамперед, духовного погляду.

При цьому джерело вважає, що головними набувачами користі від непрозорої діяльності крамниці є бухгалтер курії пані Ірина Пашковська і економ курії отець Володимир Ольшанецький. Редакція готує розслідування з цього приводу.

Водночас джерело вважає, що архієпископ Львівський Ігор (Возьняк)  став заручником ситуації, і що об’єктивна податкова перевірка тільки допоможе йому віддалити від Церкви людей, що більше думають про земні блага, аніж спасіння душі.  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: