• Головна
  • Новини
  • Будівництво сільських амбулаторій на Львівщині перевірить депутатська комісія

15.04.2021, 09:16

Будівництво сільських амбулаторій на Львівщині перевірить депутатська комісія

Тимчасова контрольна комісія обласної ради перевірить стан будівництва та оснащення сільських амбулаторій, які зводяться на Львівщині в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина». Таке рішення прийняли обласні депутати 13 квітня під час сесійного засідання Львівської обласної ради.

Про цеи повідомила пресслужба Львівської облради.

Державна програма «Доступна медицина», стартувала в Україні у 2018 році. У Львівській області до 2021 року планували ввести в експлуатацію 43 амбулаторії сімейної медицини, збудованих за уніфікованими проєктами. Мережа медичних закладів мала б охопити всю територію Львівщини, та зробити доступними якісні медичні послуги для мешканців.

За даними львівської обласної державної адміністрації, станом на початок 2021 року, із передбачених програмою 43 амбулаторій, здані в експлуатацію лише 18.

Тимчасова контрольна комісія обласної ради проаналізує якість виконання будівельних робіт, а також рівень оснащення кожної амбулаторії.

За результатами перевірки, члени контрольної комісії підготують та нададуть на розгляд Львівської обласної ради звіт про терміни спорудження кожного медичного закладу, доцільність використання коштів, а також перспективи цільового використання споруд в кожній з громад.

До складу тимчасової комісії увійшли представники різних фракцій обласної ради. Головою комісії обрано першого заступника голови ЛОР Євгенія Гірника. Члени комісії: Анна Ярмола, Роман Дмитришин, Тарас Чолій, Юрій Доскіч, Володимир Кирилич, Ярослав Пелиховський, Роман Филипів, Леся Кобецька, Галина Чорна.

Раніше члени постійних комісій з питань охорони здоров’я та материнства, з питань розвитку місцевого самоврядування та з питань інженерного, ЖКГ, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу на спільному засіданні ініціювали перевірку та запропонували на розгляд сесії рішення про створення контрольної комісії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: