02.10.2019, 18:09

Борис Джонсон пішов на компроміс щодо Brexit

Джонсон заявив, що не буде проводити перевірки на кордоні між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Він наголосив, що це компроміс з боку Великобританії.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що на кордоні між Республікою Ірландія і Північною Ірландією не буде жодних перевірок, щоб уникнути жорсткого кордону. Про це він заявив під час конференції Консервативної партії, повідомляє Кореспондент з посиланням на Sky news в середу, 2 жовтня.

"Ми в жодному разі не будемо проводити перевірок на або біля кордону в Північній Ірландії", - пообіцяв Джонсон.

"Так, це компроміс з боку Великобританії, і я дуже сподіваюся, що наші друзі це розуміють і підуть на компроміс в свою чергу", - зазначив британський прем'єр.

У цілому в своїй промові Джонсон пообіцяв вивести Британію з ЄС 31 жовтня, навіть якщо не буде досягнуто угоди щодо Brexit.

"Я боюся, що через три з половиною роки люди починають відчувати, що їх приймають за дурнів. Вони починають підозрювати, що в цій країні є сили, які просто не хочуть, щоб Brexit був взагалі реалізований - і якщо вони виявляться правими в цій підозрі, тоді я вважаю, що це буде мати серйозні наслідки для довіри до демократії. Давайте здійснимо Brexit 31 жовтня. Давайте зробимо це завдяки можливостям, які запропонує Brexit. Не тільки для того, щоб повернути контроль над своїми грошима і своїми кордонами і нашими законами" , - зазначив британський прем'єр.

Раніше Європарламент схвалив відстрочку Brexit і попередив, що відповідальність за жорсткий Brexit повністю ляже на плечі британського уряду.

Як відомо, в Британії набув чинності прийнятий парламентом закон, за яким уряд зобов'язаний попросити Євросоюз про нову відстрочку Brexit, якщо до 19 жовтня Лондон і Брюссель не домовляться про нову угоду про вихід.

Британські ЗМІ повідомили, що Джонсон має намір проігнорувати новий закон і готовий боротися за це в судах.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: