• Головна
  • Новини
  • Батько вбив 5-річну доньку: тіло спалив, щоб приховати злочин

29.05.2019, 15:07

Батько вбив 5-річну доньку: тіло спалив, щоб приховати злочин

На Житомирщині затримали подружжя за підозрою у вбивстві своєї рідної 5-річної доньки, за що загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області. 

Отже, у понеділок, 27 травня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, розпочато кримінальне провадження за фактом умисного вбивства малолітньої дитини рідними батьками, що сталося в Овруцькому районі.

Наразі 41-річну жінку, матір 5 дітей (стосовно двох старших її позбавлено батьківських прав) та чоловіка 50 років, ніде не працює, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасово тримання.

У вівторок, 28 травня 2019 року, обом повідомлено про підозру у скоєнні злочину за п. 2, 12,  ч. 2 ст. 115 КК України.

Органом досудового розслідування під час допиту затриманої матері установлено, що у серпні 2018 року її співмешканець, рідний батько спільної 5-річної доньки, під час сварки вдарив її кулаком, від чого дівчинка втратила свідомість і впала.

 Лише наступного дня виявивши, що дитина померла, «батько» розпалив у будинку вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки виніс і викинув у річку.

Так неймовірно жорстоко розправилися із малолітньою донькою, яка прожила вдома п’ять місяців з того часу, як після тривалих судів із прийомною сім’єю, біологічні батьки все ж повернули її.

До прийомної сім’ї дитина потрапила у березні 2015 року після того, як за рішенням суду її відібрали у рідних батьків без позбавлення їх батьківських прав.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за п.2, 12, ч.2 ст. 115 КК України проводить слідче управління ГУНП в області.

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

З цього приводу перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін у мережі написав: "Вчора до поліції Житомирщини надійшла інформація про те, що за місцем свого проживання чоловік, 1968 р.н., вбив свою п‘ятирічну доньку.

В ході перевірки інформація знайшла своє підтвердження. Мати дитини повідомила, що ще в серпні 2018 року(!) її співмешканець під час сварки штовхонув дитину, яка впала та вдарилися головою. Малеча втратила свідомість. Після невдалих спроб штучного дихання дитини, співмешканець жінки, розпаливши вогонь в печі будинку, спалив тіло дівчинки, а кістки виніс на вулицю.

Найжахливіше, що дитину можна було врятувати й вона б жила й надалі. Ще в 2015 році рішенням районного суду за позовом органу опіки та піклування райдержадміністрації малолітню дитину було відібрано у батьків та передано під опіку служби у справах дітей до дитячого будинку сімейного типу.

У квітні 2018 року малолітню дитину вже за рішенням Житомирського апеляційного суду було повернуто біологічним батькам. Й через чотири місяці, в серпні, вони її вбили та спалили.

Іноді лише одне неправильне рішення може позбавити життя. Завжди потрібно думати про можливі наслідки".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: