• Головна
  • Новини
  • На Житомирщині захворіли п'ятеро людей, що відвідували церкву із жертвою коронавірусу

14.03.2020, 10:48

На Житомирщині захворіли п'ятеро людей, що відвідували церкву із жертвою коронавірусу

У Радомишлі Житомирської області п’ятеро місцевих мешканців звернулися до медиків зі скаргами на високу температуру та нежить.

Усі вони відвідували 8 березня церкву, саме у ній того самого дня була і хвора жінка, передає кореспондент ТСН.

"Три чоловіки зараз на самоізоляції, з приводу двох людей ми ухвалюємо рішення. Можливо, вони будуть госпіталізовані", - прокоментувала головний лікар Радомишльської  ЦРЛ Наталія Вітінська.

Що відомо про можливі контакти хворої: вона поверталась із Польщі через Львів 1 березня. Вже 3 березня звернулась до медиків, скаржилась на високий тиск. З хати виходила і церкву відвідувала. ЇЇ оточення -  це 10 людей родини, з  них двоє дітей. А ще 12 медиків, які оглядали жінку.  Частину з них відправили додому на самоізоляцію, частину помістили у бокси. У місті ввели надзвичайний стан.

"Обмежена діяльність  місць великого  скупчення людей,  це стосується розважальних  закладів, садочки і  школи, це соціальні заклади, такі як пенсійний, совбез, пересування людей в маршрутках  обмежено, в зв’язку з  тим, що  це близький контакт людей", - каже голова Радомишльської  РДА Віктор Пулковський.

 На в’їзді та виїзді з міста усім водіям та пасажирам міряють температуру. Закрили ринок і більшість державних установ, де ведуть приймання громадян. На вулиці нині мало людей. Перехожі у захисних  масках. Родину першої померлої від коронавірусу жінки в Житомирській області взяла під охорону поліція. Будинок, де жила хвора жінка, нині під  охороною поліції. Сусіди дуже налякані.

МОЗ України висловив співчуття рідним померлої. Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка  перебувала в групі ризику.

"Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками. За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%", - йдеться у повідомленні міністерства. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: