• Головна
  • Новини
  • Австрійська газета написала про «громадянську війну» в Україні

07.04.2021, 11:17

Австрійська газета написала про «громадянську війну» в Україні

Посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення з приводу використання австрійської газетою Der Standard терміна "громадянська війна" для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на Сході України і подальшої окупації частини української території.

Як передає Укрінформ, відповідний коментар Український посол написав на своїй сторінці в Twitter .

"Українська земля. Російські прапори, солдати і зброя - з одного боку, українські - з іншого. Але це не окупація, а" громадянська війна "для Der Standard", - написав Щерба, реагуючи на присвячену конфлікту в Україні статтю австрійської газети Der Standard .

Йдеться про опублікованому у вівторок матеріаел під заголовком "Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна". При цьому в статті не просто використовується наратив російської пропаганди про "громадянську війну" на Сході України, а ці слова подаються як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

"Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є" єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі ". Перед цим він поговорив по телефону з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом", - йдеться в статті Der Standard.

В іншому твіті посол Щерба також поцікавився у австрійської газети, чи надасть вона можливість для "чесної дискусії" з приводу російсько-українського збройного конфлікту, австрійське видання називає "громадянською війною". "Дорогий Der Standard, настане колись час для чесної дискусії з приводу того, що ви називаєте" громадянська війна ", або у вас дозволена тільки одна точка зору?", - йдеться в замітці.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Олександр Щерба вказав на те, що раніше ця австрійська газета відмовила йому в публікації гостьового коментаря в якості реакції на статтю австрійського архітектора Вольфа Прікс, бюро якого проектує оперу в окупованому Росією Криму. В тій статті під назвою "Ми будуємо не для Путіна" керівник віденського Coop Himmelblau виправдовував діяльність свого бюро в інтересах авторитарного кремлівського режиму на окупованій території, а також заявляв, що український посол "в постсталіністському тоні" вимагав від нього припинити роботу в Севастополі і викликав медійну атаку проти Coop Himmelb (l).

За словами Щерби, Der Standard відмовився тоді опублікувати його коментар-реакцію, пояснивши це тим, що "було прийнято рішення не починати дискусію". Втім, пізніше гостьовий коментар українського посла України на цю тему вийшов в іншої провідної австрійської газеті - Die Presse.

Слід зазначити, що газета Der Standard є однією з центральних газет Австрії, має ліволіберальними репутацію. Видання має кореспондента, який відповідає за Росію і Україну, і базується в Москві. Кілька років тому газета була у важкій фінансовій ситуації, але потім її стан раптом поліпшився.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: