18.12.2021, 12:08

В Австрії легалізували евтаназію

Закон дозволить особам із хронічними і невиліковними хворобами робити вибір із приводу власної смерті.

Парламент Австрії схвалив закон, який дозволить хронічним або невиліковно хворим особам робити вибір із приводу власної смерті за суворо визначених обставин. Про це повідомляє Associated Press, передає Кореспондент.

Закон передбачає, що з 2022 року тяжкохворі матимуть змогу заявити про власну волю із приводу смерті. Втім, це право не поширюється на неповнолітніх громадян, щоб унеможливити шанс потенційних зловживань.

Водночас дорослі, які хочуть піти з життя, повинні будуть підтвердити свій діагноз і усвідомленість у прийнятті рішень. Після діагностики людина може піти до юриста чи нотаріуса, щоб офіційно затвердити формальні моменти процедури.

Після цього люди матимуть змогу отримати смертельні ліки в аптеці. Назви аптек, які надають ліки, не розголошуватимуть, їх повідомлятимуть тільки юристам і нотаріусам, які отримуватимуть повідомлення.

Водночас активна допомога самогубцям буде поза законом. Кримінальний кодекс Австрії говорить, що будь-хто, хто "спонукає іншу людину вбити себе або допомагає їй у цьому", підлягає ув'язненню на строк від шести місяців до 5 років.

Нагадаємо, раніше у Швейцарії узаконили новий спосіб евтаназії. Є два прототипи Sarco, третій створюють у Нідерландах. Третій апарат у 2022 році буде готовий до використання у Швейцарії.

Також повідомлялося, що в Нідерландах судять особу, яка продавала охочим отруту для евтаназії. Разом зі смертельним порошком чоловік продавав протиблювотний засіб, щоб жертву неможливо було врятувати.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: