06.11.2021, 17:01

У Португалії легалізували евтаназію

Парламент Португалії проголосував за легалізацію евтаназії, що дозволяє припинення життя людини за допомогою лікаря для невиліковно хворих, тяжко поранених або скалічених.

Про це повідомило американське видання Politico, передають Букви.

Парламент Португалії схвалив законопроєкт, тепер закон має підписати президент країни Марсело Ребелу ді Соза. Документ підтримали 138 членів парламенту, проти проголосували 84 депутати.

Раніше його  скерували на розгляд Конституційного суду, а судді заблокували початковий варіант документа, як “надто розпливчастий”.

У новій версії закону йдеться, що евтаназія можлива у разі серйозної травми, остаточної та повної інвалідності, що робить людину залежною від інших або від технологій у виконанні елементарних повсякденних завдань.

Окрім того, процедуру можна застосовувати лише в разі, коли існує “дуже висока впевненість або ймовірність того, що такі обмеження збережуться протягом тривалого часу без можливості лікування або значного поліпшення” для пацієнта.

Лише в кількох державах, серед яких Іспанія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Колумбія, Канада та деяких штатах США дозволені “форми смерті з медичною допомогою”

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: