• Головна
  • Новини
  • Апеляційний суд Києва дозволив перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича

09.12.2019, 19:59

Апеляційний суд Києва дозволив перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича

Апеляційний суд Києва у понеділок, 9 грудня, дозволив перейменування двох проспектів на честь ватажка УПА Романа Шухевича і глави ОУН (б) Степана Бандери.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп і колишній директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, передають Букви.

“Проспект Бандери і Шухевича в Києві бути. Ми виграли в апеляційному суді”, – написав він.

“Суд задовольнив вимоги нашої та інших учасників справи апеляційних скарг. Незаконне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва скасовано. Апеляційний суд дослідив докази у справі і дійшов висновку, що під час перейменування була повністю дотримана визначена законом процедура. Отже проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути!”, — коментує представник Українського інституту національної пам’яті в суді Сергій Рябенко.

У липні 2016 року Київська міська рада на своєму засіданні проголосував за рішення про перейменування Московського проспекту до проспекту Степана Бандери. Тоді заступник голови КМДА Олексій Резніков заявив, що рішення Київської міської ради про перейменування проспекту Ватутіна в проспект Шухевича можна скасувати тільки в судовому порядку. При цьому необхідно довести, що таке рішення було прийнято з порушеннями.

25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міськради про перейменування двох столичних проспектів на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: