• Головна
  • Новини
  • РФ направила Україні ноту через демонтаж радянської зірки у Львові

31.07.2021, 16:29

РФ направила Україні ноту через демонтаж радянської зірки у Львові

У Львові планують демонтувати пам'ятний знак «Орден Великої Вітчизняної війни» на військовому меморіалі «Марсове поле». У Росії заявили, що влада України таким чином намагається «позбавити українців перемоги у Великій Вітчизняній війні».

Про це пише Громадське.

Напередодні громадська організація «Суспільство майбутнього Львів» заявила, що звернулася до Львівської міськради із проханням демонтувати радянську зірку на Марсовому полі (вул. Мечнікова). Там відповіли, що звернення зареєстроване, хоча в ГО повідомили, що на нього не реагували понад два місяці.

19 липня в організації повідомили, що на повторне звернення все ж отримали відповідь: управління охорони історичного середовища спільно з Музеєм «Личаківський цвинтар» готують проєкт рішення виконкому про демонтаж радянської зірки.

У Львівській міськраді також підтвердили виданню «День» наміри демонтувати зірку з «Марсового поля», але зазначили, що про терміни демонтажу наразі не готові говорити. 

У Міністерстві закордонних справ Росії обурилися такими планами міської влади. Для МЗС України там підготували ноту з вимогою виконання «міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів». Кажуть, ці зобов'язання закріплені в Угоді про увічнення пам'яті, учасницею якої є й Україна.

«Рішуче засуджуємо взятий українською владою курс на демонтування пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом. Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії та спроб позбавити українських громадян Перемоги у Великій Вітчизняній війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу», ㅡ йдеться у заяві МЗС Росії.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: