• Головна
  • Новини
  • Андрій Шевченко: «Можливо, поєдинок із Люксембургом буде складнішим, ніж матч проти Сербії»

09.06.2019, 21:34

Андрій Шевченко: «Можливо, поєдинок із Люксембургом буде складнішим, ніж матч проти Сербії»

Напередодні матчу з Люксембургом головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з журналістами, передає офіційний сайт Української асоціації футболу.

Завтра синьо-жовті проведуть черговий поєдинок відбору Євро-2020 — із Люксембургом. Напередодні матчу наставник нашої збірної Андрій Шевченко дав прес-конференцію, після чого вирушив на відкрите тренування команди.

— Наскільки футболістам вдалося відновитися після матчу із Сербією? Чи буде ротація в поєдинку з Люксембургом?

— Процес відновлення проходить спокійно. Після сьогоднішнього заняття ми розумітимемо стан гравців, адже в нас не було можливості потренуватися раніше. Сьогодні приймемо рішення щодо заявки. Є невеликі проблеми в Бєсєдіна й Бутка. Швидше за все, вони не будуть тренуватися. Чи візьмуть вони участь у грі, ми визначимо сьогодні ввечері.

— Вам вдалося забути матч із Сербією?

— Забувати його не треба, але хлопці мають перелаштуватися перед новим складним поєдинком. Вихід на чемпіонат Європи — чудова мотивація для них. Після такої вдалої гри тут у Львові дуже важливо знову провести хороший матч. Поєдинок із Люксембургом надзвичайно важливий, нам потрібна тільки перемога, незалежно від підсумкового рахунку. Простої гри не буде.

— Який висновок ви зробили для себе після гостьового матчу проти люксембуржців?

— Це було підтвердженням того, що команда суперників заслуговує на повагу. Вона зробила дуже великий крок уперед за останні роки, організувала неприємності багатьом збірним, у тому числі й нашій. Гравці збірної України добре знають цю команду, мотивація дуже висока. Ми граємо вдома, тож для нас дуже важливо перемогти. Можливо, поєдинок буде складнішим, ніж проти Сербії. Люксембург — організована команда, яка вміє добре оборонятися та контратакувати.

— Президент Федерації футболу Люксембургу сказав, що в питанні Мораеса ще не все вирішено, що вони будуть іти до кінця і звернуться до вищих інстанцій. Це стане для збірної України додатковою мотивацією?

— Ми будемо грати за весь український футбол. Мораес — гравець національної команди. На жаль, Жуніор травмований і не візьме участі в поєдинку. Як я вже сказав, для нас це принциповий матч.

— Як здоров’я Тараса Степаненка, якого ви були змушені замінити в попередній зустрічі?

— Із ним усе нормально. Тарас тренується, готується до гри.

— Які шанси в Мар’яна Шведа зіграти на стадіоні рідного міста?

— Не можу відповісти, бо ми будемо визначатися зі складом сьогодні ввечері. Мар’ян тренується з нами вже два тижні, у нього є прогрес. Хлопець змінив клуб і виступатиме за «Селтик», що є серйозною мотивацією для нього. Він рухається в правильному напрямку.

— Чого не вистачило Роману Зозулі, щоб отримати виклик до збірної?

— Є чимало гравців, за якими ми спостерігаємо, і Роман входить до їхнього числа. Викликаючи футболістів, я виходжу виключно з інтересів національної збірної. Ми приймаємо рішення з огляду на те, які виконавці в даний момент підходять під гру команди. Жодних питань до Зозулі немає — він проводить чудовий сезон. Я бажаю йому удачі у стикових матчах Сегунди. Роман у нас в обоймі, ми за ним стежимо.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: