• Головна
  • Новини
  • 90% заповнених ліжко-місць: на Прикарпаття терміново їде головний санлікар

16.02.2021, 16:51

90% заповнених ліжко-місць: на Прикарпаття терміново їде головний санлікар

В Івано-Франківську область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Таке рішення ухвалили на селекторній нараді 16-го лютого, пише Суспільне Карпати.

16-го лютого на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського обговорили ситуацію із заповненням ліжко-місць для хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Івано-Франківській області.

Прем'єр-міністр також зазначив, що на Прикарпатті спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності. У багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць становить понад 90 %.

"В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73 %. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9 339 активних хворих, що більше, ніж у Києві", – сказав Денис Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ввечері 16 лютого очікується засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Президент Володимир Зеленський заявив, що треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, надто ускладнене.

"Треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області. Пам’ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів", – сказав Зеленський.

Окрім того, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що його відомство проводить активні переговори з різними країнами та постачальниками й передбачає, що доставка вакцини відбудеться найближчим часом.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: