• Головна
  • Новини
  • 50 років тому українська пісня уперше ввірвалася на міжнародний пісенний естрадний олімп

07.03.2019, 14:45

50 років тому українська пісня уперше ввірвалася на міжнародний пісенний естрадний олімп

"50 років тому українська пісня уперше ввірвалася на міжнародний пісенний естрадний олімп!!!", - написав на своїй сторінці на ФБ тернопільський журналіст Михайло Маслій.

Далі Михайло Маслій цитує Ігоря Бараха: "Мені та Ігореві Покладу надзвичайно приємно, що на Міжнародному пісенному конкурсі 1969 року фестивалю ”Золотий Орфей” у Болгарії Юрій Богатиков за задушевне виконання ”Коханої” отримав другу премію!"

Знову Ігор Барах: "Ігор Поклад тоді винаймав у Києві кімнату на вулиці Горького. Пригадую, що рояль до помешкання не входив через двері, то довелося його просувати через вікно. А я тоді працював лікарем на швидкій допомозі і у вільний від роботи час пописував собі віршики. Дечим хотів поділитися з Покладом. Ігор же глянув на них і запропонував послухати мелодію, яку він написав у 18 років, тобто в 1959–му.

На той час мої вірші публікувалися у багатьох виданнях, я писав пісні з різноманітними композиторами. Надворі було літо 1962–го. Покладова мелодія зачарувала і звучала в мені звідусіль. Деякі кусочки народилися навіть в автобусі, в якому повертався від Ігоря. Спочатку — приспів: ”Кохана, мрій кришталевих цвіт, Кохана, тобі дарую світ, Кохана, cонце і небо, Море і вітер — це ти, це ти...” Ніякого імені не було, у світлому образі ”Коханої” бачив свою дружину Поліну. Відтак за кілька годин написав весь вірш. Знаю наскільки Ігор прискіпливий і вибагливий до кожного наголосу, кожної заокругленої букви, у ”Коханій” не підправив жодного слова. Пісня народилася цнотливо".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: